15 °C Budapest

Feltámadni készül a Lada: a Skodát hozták fel példának

2010. május 6. 12:02

15 szűk esztendő után a Renault anyagi és szakmai támogatásával visszatérhet Nagy-Britanniába az orosz Lada. Utoljára 1997-ben gurult ki orosz személygépkocsi brit autószalonból, de a várakozások szerint 2012-től újra elérhető lesz egy a konzervdoboznak becézett elődjétől jóval modernebb változat.

A válság következtében a szigetországban is fokozatosan növekszik az olcsó járművek iránti kereslet, ami eddig a japán és a koreai modellek térnyerésében nyilvánult meg. Ebbe a szegmensbe kíván betörni a Lada, amely a Skoda sikereit hozta fel példaként.

A cseh gyártmányon is sokan mosolyogtak korábban, de mióta a Volkswagen a szárnyai alá vette a gyárat, a Skoda modellek a legkeresettebbek közé tartozik az országban. A Ladáról a 80-as években számos vicc született, a gyártó a visszatéréssel szakítani szeretne ezzel a hagyománnyal.

A Renault alelnöke szerint a brit azon kevés piacok közé tartozott, ahol a Lada korábban is sikeres tudott lenni, amire bártan lehet építeni. Mindig lesznek olyan vásárlók, akik csak olcsó autót engedhetnek meg maguknak, a tervezett - átszámítva - 1,5 milliós bevezetőár sokak számára vonzó lehet.

A Renault és a Dacia együttműködése is sikeresnek tekinthető, ugyanis a Logan és a Sandero eladásai is eredményesnek bizonyultak. A Lada egyik legnagyobb versenytársa a világ legolcsóbb autójaként beharangozott, jövőre érkező Tata Nano lehet, amely a magasabb biztonsági felszereltséggel is a Lada ára alatt kerülhet piacra.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 24. kedd
Eszter, Eliza
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?