Milyen kocsikat lopnak a leginkább Magyarországon? Itt a LISTA!

Pénzcentrum
2009. november 20. 09:02

Az Országos Rendőr-Főkapitányság (ORFK) adatai szerint 2009 október végéig több mint hatszázzal kevesebb személygépkocsit tulajdonítottak el hazánkban, mint az előző év hasonló időszakában. Idén összesen 4300 személygépkocsi-lopás vált ismertté, ami közel 14 %-os csökkenést jelent - írja a Napi.

Az összes autólopás közel háromnegyede a fővárosban történik, Budapesten ezen időszakban összesen 3159 autót tulajdonítottak el. A táblázat jól mutatja, hogy az ilyen jellegű bűncselekmények száma évről-évre csökken.

Az öt évvel ezelőttihez képest idén októberig időarányosan több mint negyedével kevesebb autót tulajdonítottak el. A fővárosban ennél is nagyobb, 28 % volt a lopásszám visszaesése. Éves összehasonlításban a márciusi 33 %-os növekedésen kívül minden hónapban kevesebb gépkocsinak kelt lába az országban. Az autólopások csökkenésével fordítottan arányosan nőtt a hitel- és lízingcsalások száma.

Havonta átlagosan 430 gépkocsit tulajdonítottak el 2009-ben - ebből 316-ot a fővárosban -, a legmagasabb értéket március hónapban regisztrálták, amikor 548 lopás vált ismertté.

Az ORFK adatai szerint a legnagyobb mennyiségben ellopott típusok listájával kapcsolatban fontos megjegyezni, hogy a sorrend a piaci jelenléttel, az utakon futó darabszámmal, vagyis nem feltétlenül a tolvajok körében megfigyelhető népszerűséggel függ össze.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 25. szerda
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
Május 25.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?