Milyen kocsikat lopnak a leginkább Magyarországon? Itt a LISTA!

Pénzcentrum
2009. november 20. 09:02

Az Országos Rendőr-Főkapitányság (ORFK) adatai szerint 2009 október végéig több mint hatszázzal kevesebb személygépkocsit tulajdonítottak el hazánkban, mint az előző év hasonló időszakában. Idén összesen 4300 személygépkocsi-lopás vált ismertté, ami közel 14 %-os csökkenést jelent - írja a Napi.

Az összes autólopás közel háromnegyede a fővárosban történik, Budapesten ezen időszakban összesen 3159 autót tulajdonítottak el. A táblázat jól mutatja, hogy az ilyen jellegű bűncselekmények száma évről-évre csökken.

Az öt évvel ezelőttihez képest idén októberig időarányosan több mint negyedével kevesebb autót tulajdonítottak el. A fővárosban ennél is nagyobb, 28 % volt a lopásszám visszaesése. Éves összehasonlításban a márciusi 33 %-os növekedésen kívül minden hónapban kevesebb gépkocsinak kelt lába az országban. Az autólopások csökkenésével fordítottan arányosan nőtt a hitel- és lízingcsalások száma.

Havonta átlagosan 430 gépkocsit tulajdonítottak el 2009-ben - ebből 316-ot a fővárosban -, a legmagasabb értéket március hónapban regisztrálták, amikor 548 lopás vált ismertté.

Az ORFK adatai szerint a legnagyobb mennyiségben ellopott típusok listájával kapcsolatban fontos megjegyezni, hogy a sorrend a piaci jelenléttel, az utakon futó darabszámmal, vagyis nem feltétlenül a tolvajok körében megfigyelhető népszerűséggel függ össze.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 11. hétfő
Árpád
50. hét
December 11.
Nemzetközi hegynap
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. december 10. 18:50
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm