Milyen kocsikat lopnak a leginkább Magyarországon? Itt a LISTA!

Pénzcentrum
2009. november 20. 09:02

Az Országos Rendőr-Főkapitányság (ORFK) adatai szerint 2009 október végéig több mint hatszázzal kevesebb személygépkocsit tulajdonítottak el hazánkban, mint az előző év hasonló időszakában. Idén összesen 4300 személygépkocsi-lopás vált ismertté, ami közel 14 %-os csökkenést jelent - írja a Napi.

Az összes autólopás közel háromnegyede a fővárosban történik, Budapesten ezen időszakban összesen 3159 autót tulajdonítottak el. A táblázat jól mutatja, hogy az ilyen jellegű bűncselekmények száma évről-évre csökken.

Az öt évvel ezelőttihez képest idén októberig időarányosan több mint negyedével kevesebb autót tulajdonítottak el. A fővárosban ennél is nagyobb, 28 % volt a lopásszám visszaesése. Éves összehasonlításban a márciusi 33 %-os növekedésen kívül minden hónapban kevesebb gépkocsinak kelt lába az országban. Az autólopások csökkenésével fordítottan arányosan nőtt a hitel- és lízingcsalások száma.

Havonta átlagosan 430 gépkocsit tulajdonítottak el 2009-ben - ebből 316-ot a fővárosban -, a legmagasabb értéket március hónapban regisztrálták, amikor 548 lopás vált ismertté.

Az ORFK adatai szerint a legnagyobb mennyiségben ellopott típusok listájával kapcsolatban fontos megjegyezni, hogy a sorrend a piaci jelenléttel, az utakon futó darabszámmal, vagyis nem feltétlenül a tolvajok körében megfigyelhető népszerűséggel függ össze.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?