31 °C Budapest

TOP 10! Ezeket a kocsikat lopják el a legnagyobb valószínűséggel Amerikában

2010. augusztus 16. 11:02

A Forbes magazin friss összeállítása szerint a Cadillac Escalade tulajdonosoknak kell a legkörültekintőbben megnézniük, hogy hová parkolnak, mert százból egy ilyen járgány biztosan az autótolvajoknál köt ki.

Az amerikai Biztosítók Intézete a Közúti Biztonságért (IIHS) felmérése szerint a legnagyobb veszély a 2007 és 2009 között gyártott Cadillac Escalade modellek tulajdonosaira leselkedik. A károsultak átlagos követelése nem éri el a 12 ezer dollárt, de mivel az egyterű luxusfelszereltségben is elérhető, minden negyedik Escalade tulajdonost legalább 40 ezer dollár kár ér az autó eltulajdonításával.

Cadillac Escalade

Igaz, hogy szám szerint Toyota Corollából jóval többet lopnak, de azt is tudni kell, hogy a japán modellből tavaly 18-szor annyi (összesen 297 ezer darab) talált gazdára, mint az amerikai járgányból. Annak az esélye, hogy ellopnak egy autót az utóbbi esetében sokkal magasabb, a statisztikák szerint minden ezer darabból 10,8 a tolvajok markában végzi.

A pickup-ok nem csak a vásárlók, hanem a bűnözők körében is népszerűek, így nem meglepő, hogy a második helyen az összkerék meghajtású Ford F-250-es végzett. Ezer ilyen modellből átlagosan 9,7-et lopnak el, az átlagos kárigény közel 10 ezer dollár.

Ford F-250

 A nem túl hízelgő dobogó harmadik fokát a kétajtós Infiniti G37-es foglalja el. Ezer luxusautóból 7,1 darabot tulajdonítanak el, a kárigény meghaladja a tízezer dollárt.

Infiniti G37

 Negyedik a négyajtós Dodge Charger azonos lopási rátával, és megközelítőleg akkora kárigénnyel, mint a harmadik helyezett Infiniti.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Dodge Charger

 Ötödik a Chevrolet Corvette Z06-os sportmodell, a lopásonkénti kár 41 229 dollár.

Chevrolet Corvette Z06

Hatodik a Hummer H2-es, majd a Nissan Pathfinder, a Chevrolet Avalanche, a Chevrolet Silverado következik, a tízes listát a GMC Yukon zárja.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 26. 16:10