14 °C Budapest

TOP 10! Ezeket a kocsikat lopják el a legnagyobb valószínűséggel Amerikában

2010. augusztus 16. 11:02

A Forbes magazin friss összeállítása szerint a Cadillac Escalade tulajdonosoknak kell a legkörültekintőbben megnézniük, hogy hová parkolnak, mert százból egy ilyen járgány biztosan az autótolvajoknál köt ki.

Az amerikai Biztosítók Intézete a Közúti Biztonságért (IIHS) felmérése szerint a legnagyobb veszély a 2007 és 2009 között gyártott Cadillac Escalade modellek tulajdonosaira leselkedik. A károsultak átlagos követelése nem éri el a 12 ezer dollárt, de mivel az egyterű luxusfelszereltségben is elérhető, minden negyedik Escalade tulajdonost legalább 40 ezer dollár kár ér az autó eltulajdonításával.

Cadillac Escalade

Igaz, hogy szám szerint Toyota Corollából jóval többet lopnak, de azt is tudni kell, hogy a japán modellből tavaly 18-szor annyi (összesen 297 ezer darab) talált gazdára, mint az amerikai járgányból. Annak az esélye, hogy ellopnak egy autót az utóbbi esetében sokkal magasabb, a statisztikák szerint minden ezer darabból 10,8 a tolvajok markában végzi.

A pickup-ok nem csak a vásárlók, hanem a bűnözők körében is népszerűek, így nem meglepő, hogy a második helyen az összkerék meghajtású Ford F-250-es végzett. Ezer ilyen modellből átlagosan 9,7-et lopnak el, az átlagos kárigény közel 10 ezer dollár.

Ford F-250

 A nem túl hízelgő dobogó harmadik fokát a kétajtós Infiniti G37-es foglalja el. Ezer luxusautóból 7,1 darabot tulajdonítanak el, a kárigény meghaladja a tízezer dollárt.

Infiniti G37

 Negyedik a négyajtós Dodge Charger azonos lopási rátával, és megközelítőleg akkora kárigénnyel, mint a harmadik helyezett Infiniti.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 
Dodge Charger

 Ötödik a Chevrolet Corvette Z06-os sportmodell, a lopásonkénti kár 41 229 dollár.

Chevrolet Corvette Z06

Hatodik a Hummer H2-es, majd a Nissan Pathfinder, a Chevrolet Avalanche, a Chevrolet Silverado következik, a tízes listát a GMC Yukon zárja.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm