20 °C Budapest

TOP 10! Ezeket a kocsikat lopják el a legnagyobb valószínűséggel Amerikában

2010. augusztus 16. 11:02

A Forbes magazin friss összeállítása szerint a Cadillac Escalade tulajdonosoknak kell a legkörültekintőbben megnézniük, hogy hová parkolnak, mert százból egy ilyen járgány biztosan az autótolvajoknál köt ki.

Az amerikai Biztosítók Intézete a Közúti Biztonságért (IIHS) felmérése szerint a legnagyobb veszély a 2007 és 2009 között gyártott Cadillac Escalade modellek tulajdonosaira leselkedik. A károsultak átlagos követelése nem éri el a 12 ezer dollárt, de mivel az egyterű luxusfelszereltségben is elérhető, minden negyedik Escalade tulajdonost legalább 40 ezer dollár kár ér az autó eltulajdonításával.

Cadillac Escalade

Igaz, hogy szám szerint Toyota Corollából jóval többet lopnak, de azt is tudni kell, hogy a japán modellből tavaly 18-szor annyi (összesen 297 ezer darab) talált gazdára, mint az amerikai járgányból. Annak az esélye, hogy ellopnak egy autót az utóbbi esetében sokkal magasabb, a statisztikák szerint minden ezer darabból 10,8 a tolvajok markában végzi.

A pickup-ok nem csak a vásárlók, hanem a bűnözők körében is népszerűek, így nem meglepő, hogy a második helyen az összkerék meghajtású Ford F-250-es végzett. Ezer ilyen modellből átlagosan 9,7-et lopnak el, az átlagos kárigény közel 10 ezer dollár.

Ford F-250

 A nem túl hízelgő dobogó harmadik fokát a kétajtós Infiniti G37-es foglalja el. Ezer luxusautóból 7,1 darabot tulajdonítanak el, a kárigény meghaladja a tízezer dollárt.

Infiniti G37

 Negyedik a négyajtós Dodge Charger azonos lopási rátával, és megközelítőleg akkora kárigénnyel, mint a harmadik helyezett Infiniti.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Dodge Charger

 Ötödik a Chevrolet Corvette Z06-os sportmodell, a lopásonkénti kár 41 229 dollár.

Chevrolet Corvette Z06

Hatodik a Hummer H2-es, majd a Nissan Pathfinder, a Chevrolet Avalanche, a Chevrolet Silverado következik, a tízes listát a GMC Yukon zárja.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 14. hétfő
Vazul
24. hét
Június 14.
Húsmentes világnap
Ajánlatunk
  • Vedd fel a harcot! (x)

    Több levegő, kevesebb parlagfű! Kezdődik a parlagfű szezonja. A parlagfű irtása mindannyiunk közös érdeke.

KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. június 13. 16:08