-1 °C Budapest

Címke: szerelőműhely (12 cikk)

Pénzcentrum | 2010. december 3. 11:52

Itt a legújabb lopási trükk! Kiherélik az autókat!

Egészen új lopásfajtára hívta fel a figyelmet egy szakértő. Az elkövetők bérelnek egy kifogástalan műszaki állapotban lévő autót, majd egy azonos típusú, javításra váró járműbe átpakolják a kölcsönzöttből a szükséges alkatrészeket. Az alkatrészlopás a nagy nemzetközi kölcsönző-hálózatok mellett a kisebb magyar cégeket is érzékenyen érintik.

Pénzcentrum | 2009. november 4. 16:02

Ipari relikvia: az 50-es évektől működő benzinkút - képek

A 65 éves autószerelő, Bernard White működteti Nagy-Britannia egy eldugott szegletében - vélhetően a szigetország - legrégebbi máig működő benzinkútját. Az erre tévedők általában megdöbbennek az ütött-kopott, helyenként rozsdásodó töltők láttán, mások évtizedek óta ide járnak tankolni.

Pénzcentrum | 2008. május 20. 05:55

Üzlet a családi házban: Eladhatatlan vagy viszik, mint a cukrot?

Összeállításunkban arra keressük a választ, hogy a főváros mely területein fordulnak elő leginkább olyan családi házak, melyeket vállalkozásra alkalmas helységekkel együtt próbálnak értékesíteni. A forgalmasabb utak mentén sokszor láthatunk olyan házakat, melyek földszintjén, alagsorában vagy garázsában kisboltot, virágüzletet, zöldségest vagy valamilyen szórakozóhelyet találunk. Azt is megkérdeztük a neves ingatlanirodák képviselőitől, hogy az érdeklődőket mennyire befolyásolja ez a döntésben, valamint milyen értékesítési módszereket alkalmaznak az üzletkötők az eladások során.

Pénzcentrum | 2007. szeptember 20. 13:00

Többet fizetnek a javításért - bekeményítettek az autógyártók?

Az után gyártott és bontott alkatrészek kétségtelenül fontos szerepet játszanak az autóiparban, főként egy olyan országban, ahol az autók átlagos életkora meghaladja a 10 esztendőt. Természetesnek is hat, hogy egy 8 éves, összesen 800 ezer forintot érő autóba a tulajdonos nem szívesen vásárol 300 ezer forintért váltót, inkább megelégszik a bontottal.

Pénzcentrum | 2006. február 20. 07:10

Munkahelyi kár ért? - Ezért megfizetnek!

Üzemi baleset ért, a munkahelyed károsítja az egészségedet, vagy csak egyszerűen a munkahelyre bevitt dolgaidat (ruházat, telefon stb…) érte valamilyen kár? Nagy valószínűséggel a munkáltató a felelős, úgyhogy nézzünk jól a körmére, lássuk, hogyan és mennyit kaphatunk tőle kártérítés címszó alatt! Vagyis múlt heti összeállításunk folytatásaként most a munkáltatók kerülnek górcső alá.

Pénzcentrum | 2006. január 3. 06:19

Biztosítási csalók- Egy autón négyszer "kaszálnak"

Sokan úgy vélik, hogy a gyors meggazdagodás egyik biztos eszköze ha "lehúzzák" a biztosító társaságokat. Vannak, akik piti trükkökkel próbálkoznak, de vannak "vérprofik" is, akik rögtön megtalálják a kiskapukat, bármilyen termékről legyen is szó. Egyben azonban biztosak lehetünk: a cégek minden erejüket (nyomozók, jogászok) latba vetik, hogy megnehezítsék a csalók dolgát. A most induló cikksorozatunkban áttekintjük melyek azok a népszerű módszerek, biztosítási fajtánként, amelyekkel a bűnözők előszeretettel próbálkoznak. Az első részben a gépjármű biztosításokkal fogunk foglalkozni.

OTTHONTEREMTÉS 2024-BEN
Jelzáloghitelek, CSOK Plusz, Babaváró és ingatlanpiaci trendek
Most nem