20 °C Budapest

Készülnek az elektronikus útdíjfizetésre

2010. október 20. 18:32

Magyarországon épül meg az elektronikus útdíjfizetési rendszerrel (ETS) foglalkozó eurotoll közép-európai központja. A vállalat már számos országban elérhetővé tette az ETS infrastruktúrát és a vele járó szolgáltatásokat.

Az uniós elvárásoknak megfelelően 2012-ig Magyarországon is ki kell építeni az elektronikus útdíjfizetési rendszert. A különböző országokban működő rendszereket azonban Brüsszel direktíváinak megfelelően egységesíteni kell. Erre a feladatra vállalkozik az eurotoll, amely Magyarországon hozza létre közép-európai központját.

Szolgáltatásai lehetővé teszik a flottamenedzsereknek az úthasználati díj ellenőrzését. A rendszer azonban ennél többet is tud. Külön díj fejében jelentéseket készít, riasztásokat ad, továbbá Európában egyedülállóan áfa-visszaigénylésre is alkalmas.

A 2006-ban alapított, tavaly 23 millió eurós árbevételt elérő francia székhelyű vállalkozás, mára Európa egyik legnagyobb elektronikus útdíjfizetési- és adatszolgáltató cégévé nőtte ki magát. Eredményességét már bizonyította Ausztriában, Franciaországban, Szlovákiában és Olaszországban. Az eurotoll magyar cége, az eurotoll Közép-Európa Zrt. 2010 januárjában kezdte meg működését és mára a társaság több mint száz ügyféllel rendelkezik.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 18. 16:33