22 °C Budapest

Orosz érdeklődő az elhunyt Aldi-alapító páncélautójára

2010. augusztus 4. 13:02

Napokkal az Aldi-alapító Theo Albrecht halálát követően eladásra kínálják a néhai milliárdos limuzinját Düsseldorfban. A luxusautó a félénk üzletember lelkiállapotába is betekintést enged, 1971-es elrablása után a biztonságot tartotta a legfontosabbnak.

A dúsgazdag üzletember fukarkodott a luxussal és a kényelemmel, inkább a biztonságra törekedett. Az üléshuzatokból és a kazettás rádióból a legegyszerűbb változatot választotta, minden más viszont inkább egy James Bond-márkához illene. A kék-fekete Mercedes S-osztály ránézésre nem különösebben feltűnő, bár a sötétített ablakokon át nem látni, hogy ül-e valaki a hátsó ülésen. A meglepetések ezután kezdődnek, a 6,5 centiméteres vastag ablaküvegek még a kézi páncéltörő gránátvetők lövedékeinek is ellenállnak. A legkeményebb acélból készült fenéklemez a B7 páncélozottsági kategóriának felel meg, ez az úgynevezett elnökosztály, ennél magasabb nincs.

Gyász és titkok: meghalt az Aldi alapítója

"Ugyanilyen szerkezetű autóban élt túl Eduard Sevardnadze grúz elnök egy merényletet, amelyet két páncéltörő gránáttal követtek el" - mondja Michael Fröhlich autókereskedő. A speciális kialakítás körülbelül 1,5 millió márkába került 14 évvel ezelőtt, a limuzin most 174 ezer kilométerrel a tachométerben 100 ezer euróért (mintegy 28 millió forintért) cserélhet gazdát. Egy moszkvai borkereskedő már jelezte is, hogy érdekli a luxusautó.

Forrás: Der Spiegel

"Ez egy guruló páncélterem" - jegyzi meg Fröhlich. Az oldalablakok annyira nehezek, hogy nincs olyan ablakmotor, amely megmozdítaná. "Saját hidraulikájuk van". A speciális gumiabroncsok golyótalálat után is továbbgurulnak.

A gépkocsi Theo Albrecht szorongását tükrözi, aki évtizedeken át még fényképeztetni sem hagyta magát azt követően, hogy 1971-ben 17 napot töltött emberrablók fogságában. A milliárdos arra is felkészült, ha esetleg mérges gázzal követnének el merényletet ellene: az autónak saját oxigén-ellátórendszere van. Duplex távbeszélőrendszer gondoskodik arról, hogy a "páncélzárkából" kifelé és befelé is lehessen kommunikálni, a mikrofonok 30 méteres sugarú körben minden szót hallanak.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Titokzatos Aldi milliárdok: emberrablás és testvérharc az üzletlánc múltjában

"Nyilvánvalóan nagyon félt" - említi meg az autókereskedő. Az összes ajtót robbanótöltetekkel láttak el, amelyeket gombnyomásra lehet működésbe hozni. A csomagtartóban elrejtettek egy telefont, ha az esetleges emberrablók oda zárnák túszukat. Albrecht a fedelet is fel tudta volna robbantani. A 3,5 tonnás páncélozott limuzinnak 4,2 literes, 278 lóerős motorja van.

"Olyan nehézkesen megy, mint egy megrakott teherautó" - mondja megvetően Fröhlich. Theo Albrecht sofőrjével másfél évvel halála előtt még használta az E-ZF 8261 rendszámú Mercedest, de ezután kivonták a forgalomból.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 21. 19:24