11 °C Budapest

80 ezren VOLT-oztak Sopronban, indul a Balaton Sound

2010. július 5. 13:02

Idén több mint 79 ezer látogatója volt a soproni VOLT fesztiválnak. A szervezők vasárnapi tájékoztatása szerint az utolsó előtti napon, pénteken majdnem teltházat regisztráltak.

A négy és fél nap alatt sokféle zenei műfajjal találkozhatott a közönség a rock and rolltól az elektronikus tánczenéig. A 200 programon olyan csillagok vettek részt, mint Billy Idol, a Prodigy, a Massive Attack, az Air és Kruder-Dorfmeister páros. A magyar rocklegendák között fellépett a Deák Bill Blues Band, a 30 éves Edda és az Omega is.


A négy és félnapos esemény jelentős bevételt hozott Sopronnak: egyetlen szálláshely sem maradt szabadon.

A Pénzcentrum helyszíni tapasztalatai szerint idén is felpezsdítette a város életét a rendezvény. A városban lépten-nyomon karszalagos fiatalokba botlottunk, akik közül sokan meglátogatták a helyi múzeumokat, kiállításokat is. A belvárosi éttermekben koradélután csak nehezen lehetett szabad asztalt találni, a legtöbb vendéglátóhely külön akciós menükkel várta a fesztiválozókat.

A rendezvény területén a korábbi években megszokott gyors és hatékony kiszolgálással találkoztunk: italok közül természetesen a sör fogyott a legjobban, idén a csapolt Soproni korsója valamivel 400 forint fölött volt, de a dobozos söröket (köztük a főleg a hölgyek körében népszerű citromos Gössert is) vállalhatóan olcsón, 500 forintért árusították.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az ételválasztékot tekintve szintén nem lehetett hiányérzete a látogatóknak: a klasszikus fesztiválételek (gíros, hot-dog, hamburger, lángos) mellett idén még spanyol sonkákat is kínált az egyik büfé.

A fesztiválgépezet most egy időre elbúcsúzik Soprontól, és már a Balaton partja felé tekintenek, ahol szerdától indul a Heineken Balaton Sound, Zamárdiban, a szabadstrandon.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem