Nem lesz kötelező a márkaszerviz!

2010. május 28. 09:47

Az autógyártók június elsejétől nem kötelezhetik vásárlóikat, hogy járműveiket kizárólag márkaszervizben javíttassák - értesült a Magyar Nemzet.

A garanciális javításokat azonban továbbra is a márkaszervizekben végzik majd, hiszen ezek költségét az autógyártók viselik. Az új szabályt az Európai Unió vezette be azért, hogy a liberalizált piacon csökkenjenek a javítási és karbantartási költségek.

A lap által megkérdezett autókereskedők szerint az új szabályok miatt nem sok minden változik a piacon. A magyar autósok eddig is csak a garanciális javítások miatt jártak csak márkaszervizbe. Ha a gyártó által adott garanciaidő lejárt, továbbálltak. Azt azonban nem árt tudni, hogy ha a tulajdonos a garanciális idő alatt független műhelyben javíttatja gépjárművét, majd garanciális hiba miatt márkaszervizhez fordul, neki kell bizonyítania, hogy addig szakszerű volt a karbantartás. Ha ez nem sikerül, akkor számára elvész a garancia, így a javítás költségét az autótulajdonosnak kell állnia.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?