19 °C Budapest

Kína a zöld utat választja

Pénzcentrum
2010. március 9. 09:38

Komoly támogatást készül nyújtani a kínai kormányzat azon autóvezetők számára, akik a jövőben zöld gépjárművet szándékoznak vásárolni. A támogatás mértéke forintra átszámolva elérheti az 1.7 milliót - írja a ShanghaiDaily.

A 60,000 jüan támogatásról az ország ipari minisztere tett említést, aki megjegyezte, hogy amennyiben alacsonyabb támogatási összeget irányoznának elő, akkor nem lehetne hatékony az ösztönzési rendszer, hisz a kínai családok számára nem válna elérhetővé az "újenergiás", zöld járművek megvásárlása.

A múlt évben 13 városban, főleg hivatali flottákat érintve már indított egy kísérleti projektet a kínai kormányzat, akkor 420,000 jüanos támogatásért lehetett folyamodni hibrid buszok, illetve 600,000 jüanos támogatásért elektromos és üzemanyagcellás buszok vásárlásához.

Az ipari miniszter szerint a lakosság zöld motorizációja lesz az egyik legfontosabb cél az elkövetkező időszakban, így Kína a elkövetkező három év során 500,000 környezetbarát gépjárművet szeretne az útjain tudni, amelynek elősegítésére az infrastruktúrát is fejleszteni kívánják, például elektromos töltőállomásokat telepítenek.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Mint ismeretes, a német Daimler nemrég kötött stratégiai szövetséget a kínai B.Y.D alternatív meghajtású gépjárművek gyártásában érdekelt vállalattal, aminek értelmében a két cég egy új márkát létrehozva fog elektromos autókat kínálni a kínai lakosság számára. A támogatási rendszer beindítása mindenképp jótékonyan hathat majd az értékesítésekre.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?