33 °C Budapest

Nyárigumi-teszt: 36 abroncs górcső alatt

Pénzcentrum
2010. március 1. 05:42

Hogyan és milyen kerekeket hasonlítottak össze? Hamarosan megérkezik a tavasz, ami egyben azt is jelenti, hogy a gondos sofőrök egy-két hónapon belül le fogják cserélni az autójukon lévő téligumikat a nyári körülményekhez megfelelőbb papucsokra. A német autóklub, az ADAC két méretben összesen 36 gumit vizsgált meg alaposan, hogy a döntésben segítséget nyújtson a szezon előtt gumivásárlás előtt álló autósoknak.

Melyik autógumit érdemes választani? A kérdés megválaszolásához két tényezőt kell figyelembe venni. Az egyik a gumi ára, amely boltról boltra változik, ezért érdemes megkeresni a legolcsóbb kereskedőt, és ott vásárolni. A másik pedig az abroncs minősége, ami márkánként és típusonként is eltérő lehet. Utóbbi tényezőt térképezi fel részletesen az ADAC 2010-es nagy nyárigumi tesztje. A teszt 19 különböző gyártó által készített 185/65 R15-ös és 17 fajta 225/45 R17-es kereket vett górcső alá.

A kritériumok

Az autóklub a gumikat öt szempont szerint vizsgálta és értékelte. Az értékelési szempontok a következők voltak: a száraz (1) illetve nedves (2) aszfalton mért futási teljesítmények (mint például fékút vagy menetstabilitás), a gumi által keltett zaj (3), valamint két gazdaságossági szempont, a kocsi adott gumival mért üzemanyag-fogyasztása (4) és a gumi kopása (5). Mivel vezetésbiztonság szempontjából az előző kritériumok nem egyenrangúak, ezért az értékelés során az öt osztályzat fontosságának megfelelően került súlyozásra.

Az ADAC kiemelt kritériumként (40%-os súllyal) a kerekek nedves aszfalton mutatott teljesítményét kezelte, mivel a sofőrök számára a vizes burkolaton vezetés jelenti a legnagyobb kihívást nyáron. 20-20%-os súllyal számított az abroncsok százaz úton mért teljesítménye és a gumik kopása. 10-10%-kal pedig a menetközben mért zaj erőssége, valamint az autó fogyasztása.

Az ajánlási besorolás eléréséhez és a végső sorrend kialakulásához a súlyozáson kívül a gumiknak meghatározott minimumkövetelményeket is teljesíteni kellett. Ezek a minimumhatárok a jobb oldali táblázatban olvashatók. A táblázatot úgy kell értelmezni, hogy az oszlop fejlécében lévő ajánlás eléréséhez a guminak minden, az oszlopban szereplő kritériumot teljesítenie kellett. Mivel a német autóklub értékelési rendszerében a kisebb érték számít jobbnak, ezért az ADAC által adott osztályzatoknak a táblázatban megadott értékek alatt kellett lennie az adott kategóriába kerüléshez.

A kerekek csoportosítása, az eredmények használhatósága

Mit jelentek az autógumik jelölései?
Példa: 185/65 R 15
185: az abroncs szélessége mm-ben
65: a gumi szélességének és oldalfal-magasságának aránya %-ban
R: radiál szerkezetű abroncs
15: a felni átmérője collban (1 coll = 25,4 mm)
(Forrás: gumibiznisz.hu)

Az ADAC a vizsgált abroncsokat két méretből válogatta ki. Az egyik, a legtöbb középkategóriás autóra megfelelő 185/65 R15-ös kerekek voltak, a másik pedig a nagyobb és erősebb autókhoz szükséges 225/45 R17-es típusú gumik voltak.

Az autóklub szakemberei kiemelik, hogy a tesztek során adott osztályzatok az egyes gyártók azonos típusú gumijainak +/- 10 milliméterrel eltérő szélességű modelljeire is alkalmazhatóak. Vagyis az első csoport eredményei jó támpontot nyújtanak a 175/65 R15-ös valamint a 195/65 R15-ös méretű abroncsokhoz is, a második csoport eredményei pedig megfelelőek 215/45 R17-es és a 235/45 R17-es gumikra is.

A teszteredmények - Melyik gumit ne válaszd semmiféleképpen sem?

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A 185/65 R15-ös kategóriában (itt mindegyik abroncs "H" sebességindexű volt) összesen öt gyártó terméke érdemelte ki a különösen ajánlott ADAC minősítést. A teszt győztese, a nedves útviszonyok mellett a legjobb teljesítményt felmutató Pirelli Cinturato P6-os abroncsa lett. Az ajánlott kategóriát vezető Michelin Energy Saver gumi is kiemelkedő teljesítményt nyújtott négy szempont szerint, azonban nedves úton valamivel rosszabbul teljesített az elvártnál, így a 2,8-as kategórián belüli osztályzatával nem kerülhetett be a különösen ajánlott kategóriába.

Különösen ajánlott eredményt értek el viszont ebben a méretben az olcsóbbnak mondható Nokian kerekek, valamint a Continental Premium Contact 2, a Dunlop SP Sport Fastresponse és az Uniroyal RainExpert abroncsai.

Mit takar az aquaplaning?
Túlzott sebességnél nincs idő, kopott gumiabroncsnál pedig nincs hely a vízelvezetésre. Ilyenkor a kerék fokozatosan elveszíti kapcsolatát az úttesttel, "felfut" a vízre. A tapadás megszűnése miatt a jármű kormányozhatatlanná válik. A kontroll elvesztésével járó, életveszélyes jelenség neve: aquaplaning.
(Forrás: gumibiznisz.hu)

Az ADAC szakemberei a 185/65 R15-ös gumik közül két márka, az Interstate és Goodride kerekeit semmiképpen sem ajánlják megvételre. Ezek az autógumik a legolcsóbbak közé tartoznak a német piacon, és a teszt alapján különösen igaz rájuk, hogy olcsó húsnak, híg a leve. Az Interstate és a Goodride kerekei ugyanis katasztrofálisan teljesítettek a tesztben. Nedves körülmények között a fékút  - a tesztben szereplő autógumik közül - ennél a két guminál volt a leghosszabb, és különösen hajlamosak a vízen úszásra (aquaplaning), ami nyáron a legveszélyesebb helyzeteket idézheti elő.


A nagyobb, 225/45 R17-es abroncsok közül szintén öt típus kapta meg az elérhető legjobb minősítést a német autóklubtól. Összességében legjobban a Pirelli Cinturato P7-es gumi teljesített. A Pirelli P7 mellé a legjobb ötbe még a Dunlop, a Continental, a Michelin és a Bridgestone tesztelt abroncsai kerültek. Az ajánlott kerekek közül még kiugróan jó menetteljesítménye volt a Goodyear Eagle F1 Asymetric guminak is, ennél a guminál csak a relatív magas fogyasztás akadályozta meg a "különösen ajánlott" minősítés megszerzését.


A 17 fajta 17 collos kerekek közül az ADAC ötöt nem ajánl megvételre. Ezek közül négy márkánál (Nankang, Goodride, Wanili és a Sunny) a bőven 100 euró alatti alacsony ár kompenzálhatja a rossz minőséget a bevállalósabb autósok számára. A mindössze 14. helyen végzett Sava gumigyár Intensa típusú gumijánál azonban még az olcsóság sem kompenzálja a kerék száraz és nedves burkolaton produkált rossz teljesítményét, így a Sava Intensa választása teljesen irracionális döntésnek tűnik az ADAC-teszt fényében.

Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Elképesztő, mire szórják a magyarok a pénzt: úgy vesszük ezeket, mint a cukrot

Akár esküvő, akár születésnap, a magyarok imádnak ajándékozni. Ajándékot pedig egyre többen online vásárolnának.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 3. vasárnap
Kornél, Soma
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?