21 °C Budapest

Az újautók több mint a fele elektromos lesz 2020-ra

Pénzcentrum
2010. február 22. 10:47

A BMW a tervezettnél két évvel korábban, már 2013-ben megkezdi egy városi elektromos kisautó gyártását - értesült az Automobilwoche című szaklap. Az újság információi szerint az autót Lipcsében gyártanák - közölte az MTI.

A német luxusautógyártó tavaly októberben jelezte, hogy 2015-ben tervez piacra dobni egy elektromos meghajtású kisautót karbonszálas karosszériával az észak-amerikai SGL csoporttal és a BMW számára már most is dolgozó bajorországi Landshutban lévő üzem közreműködésével. A gyártás megkezdésének előrehozásáról szóló lapértesülést a BMW szóvivője nem kommentálta.

Akár 2013-ban, akár 2015-ben lehet csak megvásárolni az első elektromos BMW-ket, az ADAC által 2011-ig biztosított ingyenes tankolásról az e-BMW-re várók már biztosan lemaradnak.

A BMW-nél egyébként arra számítanak, hogy 2020-ra az elektromos motorral rendelkező autók a gyártott gépkocsik több mint 50 százalékát teszik majd ki. Azok ugyanakkor többnyire kisautók lesznek, amelyek mindenekelőtt a városi közlekedés céljait szolgálják.

Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?