-2 °C Budapest

Kikosarazta a MOL-t a kormányzat

2009. december 31. 10:02

Jobb ajánlatot tett, ezért nyert az OMV a kormányzati szervek egységes tankolási tenderén - jelentette ki a kormányszóvivő a Független Hírügynökségnek. Szollár Domokos elmondta, hogy literenként 2-3 forinttal olcsóbban kapják tőlük az üzemanyagot, ezzel 100-150 millió forintot spórolnak meg.

A Mol maradt alul az OMV-vel szemben a kormányzati szervek egységes tankolására kiírt végső tenderben. Szollár Domokos elmondta, hogy az ár 70 százalékban számított, a kutak földrajzi elhelyezkedését 10, míg a töltőállomások számát 20 százalékban vették figyelembe. A kormány 2010. december végéig kötött szerződést az OMV-val 50 millió liter üzemanyag-keretre - írja a Portfolio.

Az OMV-üzemanyagkártyákat a központi kormányzati szervek használják, így a minisztériumok, vagy a rendőrség. A rendszer a kormányszóvivő szerint nyitott, csatlakozhatnak hozzá a központi költségvetéshez tartozó intézmények: például az önkormányzatok és a kórházak is.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 2. szombat
Melinda, Vivien
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem