25 °C Budapest

Itt az év legzöldebb autója

2009. december 4. 11:02

Az Egyesült Államok egyik legjelentősebb autós szemléjén egy európai autógyár dízel meghajtású gépkocsija kapta a 2010-es év Zöld Autója díjat.

Idén sorozatban másodszorra nyerte dízel autó a Los Angeles-i Autókiállításon az év zöld autója djíat. A tegnapi díjkiosztón a 2010. évi befutó az Audi A3-as TDI volt. A német gyár modellje olyan hibridmeghajtású kocsikat utasított maga mögé, mint Honda Insight Hybrid, Mercury Milan Hybrid vagy a Toyota Prius.

A díjat Johan de Nyssche az Audi amerikai vezetője vette át


A zsűri az autó külső formáján, és a kiugróan jó felszereltségén kívül a kocsi fogyasztását méltatta. Az A3-as TDI modellje 50%-kal kevesebbet fogyaszt hasonló kaliberű benzines társánál, autópályán megelégszik mindössze 5,6 liter gázolajjal 100 kilométerenként, és ezzel a legjobb fogyasztású prémium kategóriás autónak számít az Egyesült Államokban.

A fogyasztásából adódóan a fenntartási költségei is igen kedvezőnek az Audi A3-nak és a széndioxid kibocsátása is kiugróan alacsonynak számít a kategóriájában. A kétliteres, 140 lóerős turbódízel motor emellett halk járású, és alacsony fordulatszám mellett is leadja a nyomatéka jelentős részét.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 25. szombat
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem