Itt az év legzöldebb autója

2009. december 4. 11:02

Az Egyesült Államok egyik legjelentősebb autós szemléjén egy európai autógyár dízel meghajtású gépkocsija kapta a 2010-es év Zöld Autója díjat.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Idén sorozatban másodszorra nyerte dízel autó a Los Angeles-i Autókiállításon az év zöld autója djíat. A tegnapi díjkiosztón a 2010. évi befutó az Audi A3-as TDI volt. A német gyár modellje olyan hibridmeghajtású kocsikat utasított maga mögé, mint Honda Insight Hybrid, Mercury Milan Hybrid vagy a Toyota Prius.

A díjat Johan de Nyssche az Audi amerikai vezetője vette át


A zsűri az autó külső formáján, és a kiugróan jó felszereltségén kívül a kocsi fogyasztását méltatta. Az A3-as TDI modellje 50%-kal kevesebbet fogyaszt hasonló kaliberű benzines társánál, autópályán megelégszik mindössze 5,6 liter gázolajjal 100 kilométerenként, és ezzel a legjobb fogyasztású prémium kategóriás autónak számít az Egyesült Államokban.

A fogyasztásából adódóan a fenntartási költségei is igen kedvezőnek az Audi A3-nak és a széndioxid kibocsátása is kiugróan alacsonynak számít a kategóriájában. A kétliteres, 140 lóerős turbódízel motor emellett halk járású, és alacsony fordulatszám mellett is leadja a nyomatéka jelentős részét.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 23. vasárnap
Zelma, Rajmund
3. hét
Január 23.
Kaposvár napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. január 22. 19:20