7 °C Budapest

Lehull az Opel-lepel: azta, itt a 2010-es Astra (törésteszt)

2009. december 3. 14:02

Az idény hatályba lépett szigorúbb követelmények szerint is a maximumként elérhető öt csillaggal tűntette ki az új Opel Astrát az Euro NCAP. A csillagok száma azt mutatja, hogy miképpen teljesít a jármű a felnőtt-védelemben, a gyermekbiztonságban, a gyalogosvédelemben és a vezetőtámogatásban.

Az elismerésben sokat nyomott a latba a nyaksérülés ellen védő aktív fejtámla, amely az autóiparban legjobbnak számító ülés szerves része. A műszaki újdonságnak számító alkatrész működés után teljes mértékben visszaáll az eredeti helyzetébe. Ennek különösen az utoléréses ütközésekkor értékelődik fel a szerepe, mivel a nyaksérülés az egyik leggyakoribb sérüléstípus.

Az összesített pontszámot a fent említett négy területen elért eredmények súlyozásával számítják ki. Kiemelkedő az Astra első utasainak védelme a frontális ütközések esetén is, de jól vizsgázott a megcsúszást minimalizáló Electronic Stability Controlplus menetstabilizáló is. Az autóba épített kettős övfeszítő feleslegessé tette a térd-légzsákot, mivel az ütközéskor a helyén tartja az utas medencéjét.

Kiemelkedően vizsgázott az új Opel Astra (Forrás: Autós Világ)

Az anyósülés előtti légzsák gyermekülés elhelyezésekor kikapcsolható, az autóba egyébként hat légzsákot szereltek, de a biztonsági öv bekapcsolására is figyelmeztet a jármű. Az utascella nagyszilárdságú acélból készült, az ütközéskor felszabaduló energiát a gyűrődő zónák deformálódással nyelik el.

A gyalogosvédelem érdekében a motorház kemény részei és a motorháztető között megfelelő hézag van, illetve az utóbbi anyaga és konstrukciója csökkenti a fejsérülés veszélyét. A lökhárító energiaelnyelő habosított betétje az autó teljes szélességében védi az elütött ember lábszárát. Az Astra a gyermekbiztonságra is maximális pontszámot kapott a 3 éves gyermeknek megfelelő bábú védelméért frontális- és oldalirányú ütközéskor.

NEKED AJÁNLJUK
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem