Lehull az Opel-lepel: azta, itt a 2010-es Astra (törésteszt)

2009. december 3. 14:02

Az idény hatályba lépett szigorúbb követelmények szerint is a maximumként elérhető öt csillaggal tűntette ki az új Opel Astrát az Euro NCAP. A csillagok száma azt mutatja, hogy miképpen teljesít a jármű a felnőtt-védelemben, a gyermekbiztonságban, a gyalogosvédelemben és a vezetőtámogatásban.

Az elismerésben sokat nyomott a latba a nyaksérülés ellen védő aktív fejtámla, amely az autóiparban legjobbnak számító ülés szerves része. A műszaki újdonságnak számító alkatrész működés után teljes mértékben visszaáll az eredeti helyzetébe. Ennek különösen az utoléréses ütközésekkor értékelődik fel a szerepe, mivel a nyaksérülés az egyik leggyakoribb sérüléstípus.

Az összesített pontszámot a fent említett négy területen elért eredmények súlyozásával számítják ki. Kiemelkedő az Astra első utasainak védelme a frontális ütközések esetén is, de jól vizsgázott a megcsúszást minimalizáló Electronic Stability Controlplus menetstabilizáló is. Az autóba épített kettős övfeszítő feleslegessé tette a térd-légzsákot, mivel az ütközéskor a helyén tartja az utas medencéjét.

Kiemelkedően vizsgázott az új Opel Astra (Forrás: Autós Világ)

Az anyósülés előtti légzsák gyermekülés elhelyezésekor kikapcsolható, az autóba egyébként hat légzsákot szereltek, de a biztonsági öv bekapcsolására is figyelmeztet a jármű. Az utascella nagyszilárdságú acélból készült, az ütközéskor felszabaduló energiát a gyűrődő zónák deformálódással nyelik el.

A gyalogosvédelem érdekében a motorház kemény részei és a motorháztető között megfelelő hézag van, illetve az utóbbi anyaga és konstrukciója csökkenti a fejsérülés veszélyét. A lökhárító energiaelnyelő habosított betétje az autó teljes szélességében védi az elütött ember lábszárát. Az Astra a gyermekbiztonságra is maximális pontszámot kapott a 3 éves gyermeknek megfelelő bábú védelméért frontális- és oldalirányú ütközéskor.

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 4. szombat
Ráhel, Csenge
5. hét
Február 4.
Rákellenes világnap
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?