25 °C Budapest

Életveszélyes női sofőrök: a sminkelés a legdurvább

2009. október 2. 10:32

A nők sokszor dicsekednek azzal, hogy egyszerre több dolgot is tudnak csinálni, többmindenre is képesek figyelni egy adott pillanatban. A legfrissebb statisztikák azonban mást mutatnak.

A nagyvárosi reggeleken mindennapos látvány az a női autóvezető, aki a csordogáló forgalomban, vagy a dugóban állva vezetés közben sminkeli, rúzsozza magát, reszeli a körmeit, vagy épp festi a szemét. A nők ötöde bevallottan végez ilyen tevékenységet vezetés közben.

 

Fotó: dailymail.co.uk

Egy, a napokban nyilvánosságra hozott felmérésből kiderül: évente 450 ezer balesetet okoznak így a női sofőrök. A legveszélyeztetettebbek a 17 és 21 év közötti női vezetők, akik a leggyakrabban sminkelik magukat az autóban. Szakértők szerint ugyanilyen veszélyes az is, ha eszünk vagy iszunk, ha telefonálunk, vagy ha a térképet nézzük a volánnál. A vezetés ugyanis teljes koncentrációt igényel.

A brit statisztikai adatok szerint az 56 évnél idősebbek nők azok, akik a legbiztonságosabban vezetnek. Ebben pedig közrejátszik az is, hogy az idősebb hölgyek kevesebbet foglalkoznak külsejükkel -legalábbis vezetés közben.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 25. szombat
Eufrozina, Kende
38. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?