4 °C Budapest

Életveszélyes női sofőrök: a sminkelés a legdurvább

2009. október 2. 10:32

A nők sokszor dicsekednek azzal, hogy egyszerre több dolgot is tudnak csinálni, többmindenre is képesek figyelni egy adott pillanatban. A legfrissebb statisztikák azonban mást mutatnak.

A nagyvárosi reggeleken mindennapos látvány az a női autóvezető, aki a csordogáló forgalomban, vagy a dugóban állva vezetés közben sminkeli, rúzsozza magát, reszeli a körmeit, vagy épp festi a szemét. A nők ötöde bevallottan végez ilyen tevékenységet vezetés közben.

 

Fotó: dailymail.co.uk

Egy, a napokban nyilvánosságra hozott felmérésből kiderül: évente 450 ezer balesetet okoznak így a női sofőrök. A legveszélyeztetettebbek a 17 és 21 év közötti női vezetők, akik a leggyakrabban sminkelik magukat az autóban. Szakértők szerint ugyanilyen veszélyes az is, ha eszünk vagy iszunk, ha telefonálunk, vagy ha a térképet nézzük a volánnál. A vezetés ugyanis teljes koncentrációt igényel.

A brit statisztikai adatok szerint az 56 évnél idősebbek nők azok, akik a legbiztonságosabban vezetnek. Ebben pedig közrejátszik az is, hogy az idősebb hölgyek kevesebbet foglalkoznak külsejükkel -legalábbis vezetés közben.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 27. vasárnap
Virgil
47. hét
November 27.
Advent (1.)
November 27.
Nemzetközi Aura nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
Private Investor Day 2022/2.
Vegyen részt INGYENESEN a PID2022 kóddal!
EZT OLVASTAD MÁR?