1 °C Budapest

Autós ámokfutó a Tescoban: íme az ítélet + videó

2009. szeptember 29. 10:32

Május közepén számoltunk be arról, hogy hatan megsérültek egy angliai Tesco áruházban, amikor egy részeg férfi hajtott az üzletbe autójával. A legfrissebb hírek szerint az ámokfutó - aki egy terhes nőt is megsebesített- 16 hónapos börtönbüntetést kapott.

Az eset május 20-án történt az angliai Andover városában. Az 50 éves férfi jól láthatóan ittas állapotban ment be a szerdai délutánon a Tescoba, ahol pár percen belül szóváltásba keveredett az üzletvezetővel egy korábban megrendelt bútor késedelmes szállítása miatt. A veszekedés után alkoholtartalmú italokat szeretett volna vásárolni, de a személyzet nem szolgálta ki a részeg vásárlót.

Autós ámokfutó a Tescoban: a legfrissebb fejlemények

A dühös férfi az incidenst követően beült autójába- ami nem mellesleg egy értékes Rolls-Royce volt- és egyenesen az üzlet felé hajtott. Több méterre hatolt be járművével a Tescoba.

A helyszínre hamarosan több tűzoltó és mentő is érkezett: hat sérültet vittek kórházba, köztük egy terhes nőt. Szemtanúk szerint csodával határos, hogy nem történt halálos sérülés. Az 50 éves Robert Caton az autóban ülve várta meg, míg letartóztatták.

A férfi elismerte bűnösségét. Bevallotta, hogy két üveg whiskyt ivott meg, mielőtt autóba ült. Egy vásárlói reklamáció miatt ment az üzletbe, ahol nem tudtak neki segíteni, amikor azonban alkoholt is szeretett volna venni, az eladók nem szolgálták ki. Ekkor vesztette el a fejét.

A legfrissebb hírek szerint a férfi 16 hónap letöltendő börtönbüntetést kapott, mellékbüntetésként öt évre eltiltották a járművezetéstől. 


Munkatársai kimondottan intelligens és megbízható kollégaként írták le Robert Caton-t . Mint egyikőjük elmondta, a férfi számítástechnikai szakemberként dolgozott, és mindig is nagy odafigyeléssel és megbízhatóan végezte munkáját. Caton anyósa ugyanakkor arról számolt be, hogy vejének komoly anyagi gondjai voltak az elmúlt hónapokban, és könnyen lehet, hogy ez is hozzájárult ahhoz, hogy elvesztette a fejét.

NEKED AJÁNLJUK
Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 3. szombat
Ferenc, Olívia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?