15 °C Budapest

Pofátlanság vagy luxus? Egy királynak mindent lehet!

2009. szeptember 24. 16:58

Marokkó királyának elromlott az Aston martin luxus-sportautója. A járművet természetesen elszállították a szervizbe, alig 2500 kilométerre.


VI. Mohammed, Marokkó királya valóban kedveli a luxust -ez azonban általában igen költséges hobby. Nemrég elromlott a király egyik kedvenc sportautója, az Aston Martin DB7-es luxusjármű. Az autót szakszervizbe kellett vinni - és mivel Marokkóban egyetlen ilyen sincs- a király utasította a légierőt, hogy egyik teherszállító gépükkel vigyék el megjavíttatni a kocsit.

 

Fotó: thesun.co.uk


Környezetvédő szervezetek a hír hallatán egyből kirohanást intéztek az uralkodó lépése ellen: az út Rabatból Angliába több mint 2400 kilométer volt, pedig jóval közelebb is lett volna megfelelő szerviz. Az Aston Martin ugyanis rendelkezik szakszervizzel Spanyolország déli részén is, ami mindössze 650 kilométerre fekszik a marokkói fővárostól.

 

Fotó: thesun.co.uk


Amint az egyik környezetvédő szervezet munkatársa elmondta, VI. Mohammed cselekedete azért is visszás, mert köztudott, hogy a repülés a leginkább környezetszennyező szállítási módok közé tartozik. Ráadásul a gazdasági válság közepén sem biztos, hogy ilyen luxuskiadásokat kellene eszközölnie az uralkodónak.

 

Fotó: thesun.co.uk
NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 28. kedd
Vencel
39. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?