Megrázó fotók: Las Vegas nyomorgói

2009. szeptember 24. 11:02

Las Vegas, a fény, a csillogás városa, a szórakoztatóipar fellegvára. Vannak azonban olyanok is, akik keveset tapasztalnak ebből: megdöbbentő fotók láttak napvilágot az álomváros rémálom-oldaláról.

Durva képek: Vegas underground

Steven és Kathryn (Fotó: thesun.co.uk)


Valóban sokkoló fotókat közl mai számában a The Sun brit bulvárlap. A képeken dohos pincék, elhagyott aluljárók, sötét csatornák látszanak, melyekben igazán nehézsorsú emberek élnek. A képek Las Vegasban, a szórakoztatóipar fellegvárában, a csillogás városában készültek, ahol teljes kommunák -becslések szerint mintegy 700 fő- élnek így, a föld alatt nyomorogva.

 

A csatornalakások bejárata, háttérben a lüktető város (Fotó: thesun.co.uk)


Steven és Kathryn például a világ egyik leghíresebb kaszinója, a Caesar's Palace pincerendszerében lakik. A szerelmespárnak tulajdonképp jól berendezett szállása van a föld alatt: konyhájuk, hálószobájuk is van, sőt, még csapvízhez is jutnak. A fiatal pár nem az éttermekben vagy a szállodákban dolgozik, hanem úgynevezett "credit hustlerek", azaz egymás után járják a csillogó kaszinókat, és a játékgépekben felejtett aprópénzek után kutatnak, vagy a részeg szerencsevadászok által az asztaloknál felejtett zsetonokat fürkészik. A munka elvileg nem illegális, de az ingyenesen látogatható kaszinók személyzete nem nézi őket jó szemmel.

Az igazán gazdagok luxusa:Így lazítanak a szupergazdagok Las Vegasban - képekkel!

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

Becslések szerint legalább 700-an élnek így(Fotó: thesun.co.uk)


A csatornarendszer ráadásul nem a legbiztonságosabb hely: az itt élők az esetleges áradások, nagyobb csőtörések veszélyeinek ugyanúgy ki vannak téve, mint a veszélyes pókoknak, vagy a rágcsálók által terjesztett betegségeknek.

 

Az álomváros, ahogy ismerjük(Fotó: Fotolia)


Steve korábban egy hotelban dolgozott, ám miután januárban megszűnt az állása, költözni kényszerült addigi albérletéből. Mint mondja, megesett, hogy 997 dollárt (180 ezer forint) talált egy játékgépben, de általában 20 dollár (3600 forint) körüli összeg szokott összejönni éjszakánként -ebből pedig képtelenség lakást bérelni.

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2021.09.20 06:46
Egyre több munkaadó mutat nyitottságot a kötetlen munkaidő bevezetése felé, ami a munkavállalók prod...
perfekt  |  2021.09.20 05:12
2020. december 11-én került kihirdetésre a foglalkoztatást elősegítő szolgáltatásokról és támogatáso...
vezetoi-coaching  |  2021.09.18 21:50
Ally McBeal, 5. évad, 2 fiatal ügyvédnő beszélget szerelmi ügyekről. Jenny elmondja Ally-nek, hogy k...
legacykft  |  2021.09.17 19:37
Pezsgő, vidám, családias hangulatban telt a Legacy Alumni első összejövetele. Jó volt látni az izgat...
kovacstunde  |  2021.09.12 14:56
  Magyarországon többnyire még csak azzal találkozunk, hogy lakásokból irodákat alakítanak ki, de N...
NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 20. hétfő
Friderika
38. hét
Szeptember 20.
A gyermekek világnapja
Szeptember 20.
Biztosítási világnap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?