2 °C Budapest

Figyelem! Így változik a KRESZ októbertől!

Pénzcentrum
2009. szeptember 14. 08:32

Több ponton is változik a KRESZ októbertől: új táblák is megjelennek majd. Ilyen a sebességmérő radarra figyelmeztető jelzés, de a német sztrádákról ismerős, torlódásra figyelmeztető "Stau" táblák is megjelennek majd -írja a Napi Gazdaság.

Októbertől nem hivatkozhatnak majd az autósok arra, hogy leesett a rendszámtábla: a KRESZ új formája kimondja, hogy minden indulás előtt köteles a sofőr ellenőrizni a meglétét, és csak akkor indulhat el, hogy ha az a helyén van. Az sem lesz elég, ha a rendszámtáblát a szélvédő mögött helyezi el az autós.

A módosítás kiveszi a közlekedési szabályok közül a vasúti átjárókban kötelező sebességkorlátozást: a jövőben újra csak "fokozott óvatossággal" kell a vasúti síneken áthajtani, természetesen a fénysorompó jelzéseit figyelembe véve.

Ugyanakkor a korábbi kormányzati tervek ellenére kimaradt a kötelező sebességkorlátozás a zebrák előtt, bár a gyalogosok védelme a KRESZ-ben más szabályok szerint erősödik.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 1. csütörtök
Elza
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. november 30. 20:58