27 °C Budapest

Az ittas vezetés lejárt lemez: új, végzetes módi hódít az utakon

Pénzcentrum
2009. július 16. 14:02

A brit Királyi Automobil Klub felmérése szerint a középkorú autósoknál nagyobb az ittas vezetés valószínűsége, mint a fiatalabb korosztály körében, de mielőtt az egekig magasztalnánk a zöldfülű autóvezetőket, meg kell említeni, hogy az ő esetükben új halálos divat terjed, a drogos vezetés.

A 45 és 64 év közötti korosztályba tartozó válaszadók 32 %-a elismerte, hogy ült már ittas állapotban a volán mögé, ugyanakkor a 17-24 évesek körében ez az arány alacsonyabb, de a 24 % is magasnak mondható.


Majdnem minden harmadik középkorú autós bevallotta, hogy vezetett már ittasan

A megkérdezett fiatalok közül minden tizedik vallotta be, hogy vezetett már autót valamilyen drog hatása alatt, ami azonban - ezt a statisztikák is alátámasztják- sokkal nagyobb valószínűséggel vezet súlyos sérülésekkel járó, vagy halálos autóbalesetekhez.

Az autóklub képviselője szerint az idei jelentés alapján jól elkülöníthetőek az egyes generációkra jellemző közlekedési vétségek, a fiataloknál nagyobb a valószínűsége a drog hatása alatt történő vezetésnek, míg a középkorúakra inkább az ittas vezetés jellemző.

A fiatal sofőrök számos pozitív tulajdonsággal rendelkeznek, ami bíztató a jövőre nézve ugyanakkor - különösen a baleseti statisztikák láttán - aggodalomra adhat okot a drogos vezetés terjedése.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A felmérés során más kérdéseket is intéztek a megkérdezettekhez, ezek közé tartozott a környezettudatosság és az autóvásárlási szokások vizsgálata is. A válaszok alapján fiatal autósok 42 %-a veszi figyelembe az alternatív technológiákat egy új autó vásárlása során, míg a többi korosztály tekintetében csak 26 % ez az arány.

Vissza a főoldalra!

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 28. kedd
Emil, Csanád
22. hét
Május 28.
Nemzetközi tejnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm