4 °C Budapest

Az ittas vezetés lejárt lemez: új, végzetes módi hódít az utakon

Pénzcentrum
2009. július 16. 14:02

A brit Királyi Automobil Klub felmérése szerint a középkorú autósoknál nagyobb az ittas vezetés valószínűsége, mint a fiatalabb korosztály körében, de mielőtt az egekig magasztalnánk a zöldfülű autóvezetőket, meg kell említeni, hogy az ő esetükben új halálos divat terjed, a drogos vezetés.

A 45 és 64 év közötti korosztályba tartozó válaszadók 32 %-a elismerte, hogy ült már ittas állapotban a volán mögé, ugyanakkor a 17-24 évesek körében ez az arány alacsonyabb, de a 24 % is magasnak mondható.


Majdnem minden harmadik középkorú autós bevallotta, hogy vezetett már ittasan

A megkérdezett fiatalok közül minden tizedik vallotta be, hogy vezetett már autót valamilyen drog hatása alatt, ami azonban - ezt a statisztikák is alátámasztják- sokkal nagyobb valószínűséggel vezet súlyos sérülésekkel járó, vagy halálos autóbalesetekhez.

Az autóklub képviselője szerint az idei jelentés alapján jól elkülöníthetőek az egyes generációkra jellemző közlekedési vétségek, a fiataloknál nagyobb a valószínűsége a drog hatása alatt történő vezetésnek, míg a középkorúakra inkább az ittas vezetés jellemző.

A fiatal sofőrök számos pozitív tulajdonsággal rendelkeznek, ami bíztató a jövőre nézve ugyanakkor - különösen a baleseti statisztikák láttán - aggodalomra adhat okot a drogos vezetés terjedése.

A felmérés során más kérdéseket is intéztek a megkérdezettekhez, ezek közé tartozott a környezettudatosság és az autóvásárlási szokások vizsgálata is. A válaszok alapján fiatal autósok 42 %-a veszi figyelembe az alternatív technológiákat egy új autó vásárlása során, míg a többi korosztály tekintetében csak 26 % ez az arány.

Vissza a főoldalra!

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 27. vasárnap
Virgil
47. hét
November 27.
Advent (1.)
November 27.
Nemzetközi Aura nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
Private Investor Day 2022/2.
Vegyen részt INGYENESEN a PID2022 kóddal!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. november 26. 19:16