Íme az évszázad rejtélye! Mindenki meglepődött

2009. augusztus 14. 10:32

Egy brit kekszgyártó cég titokzatos ízű chipset dobott piacra, és ennek kapcsán közvélemény-kutatást végeztek arról, melyek az évszázad nagy rejtélyei. Meglepő eredmény született...

A Doritos kekszgyártó cég különleges új terméket dobott piacra Nagy-Britanniában. Az ID3 fantázianévre hallgató chips a reklámszöveg szerint titokzatos, misztikus ízvilággal rendelkezik. Az új termék marketingkampánya során a gyártó cég megbízásából felmérést készítettek arról, mi az elmúlt évszázad legnagyobb rejtélye.

Még maguk a felmérés készítői is meglepődtek az eredményen. A britek szerint ugyanis a legnagyobb titok az, ki rejtőzhet a BBC-n futó Top Gear (Csúcsmodellek) című autósmagazin sofőrjének sisakja mögött.

A műsornak világszerte átlagosan 350 millió nézője van, közülük 5 millióra tehető a rendszeres nézők száma. 2005-ben a műsort Emmy-díjjal tüntették ki.

A műsorban bemutatott sportkocsikat a rejtélyes The Stig versenykörülmények között teszi próbára egy tesztpályán. Az itt mért köridők összesítéséből kialakult egy örök ranglista, ami folyamatosan kiegészül az egyes új modellekkel.

Többeket -köztük Formula 1-es pilótákat is- hírbe hoztak már azzal, hogy ők rejtőznek a titokzatos bukósisak alatt, azonban a teljes igazságot csak a műsor készítőinek egy része ismeri.

The Stig (Fotó: mirror.co.uk)

Az autótesztelő olyan rejtélyeket előzött meg, mint a Loch Ness-i szörny, a Kennedy-összeesküvés, Marilyn Monroe halálának különös körülményei, vagy épp a Bermuda-háromszögben történt eltűnések.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 24. péntek
Gellért, Mercédesz
38. hét
Szeptember 24.
Kutatók éjszakája
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?