Íme az évszázad rejtélye! Mindenki meglepődött

2009. augusztus 14. 10:32

Egy brit kekszgyártó cég titokzatos ízű chipset dobott piacra, és ennek kapcsán közvélemény-kutatást végeztek arról, melyek az évszázad nagy rejtélyei. Meglepő eredmény született...

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A Doritos kekszgyártó cég különleges új terméket dobott piacra Nagy-Britanniában. Az ID3 fantázianévre hallgató chips a reklámszöveg szerint titokzatos, misztikus ízvilággal rendelkezik. Az új termék marketingkampánya során a gyártó cég megbízásából felmérést készítettek arról, mi az elmúlt évszázad legnagyobb rejtélye.

Még maguk a felmérés készítői is meglepődtek az eredményen. A britek szerint ugyanis a legnagyobb titok az, ki rejtőzhet a BBC-n futó Top Gear (Csúcsmodellek) című autósmagazin sofőrjének sisakja mögött.

A műsornak világszerte átlagosan 350 millió nézője van, közülük 5 millióra tehető a rendszeres nézők száma. 2005-ben a műsort Emmy-díjjal tüntették ki.

A műsorban bemutatott sportkocsikat a rejtélyes The Stig versenykörülmények között teszi próbára egy tesztpályán. Az itt mért köridők összesítéséből kialakult egy örök ranglista, ami folyamatosan kiegészül az egyes új modellekkel.

Többeket -köztük Formula 1-es pilótákat is- hírbe hoztak már azzal, hogy ők rejtőznek a titokzatos bukósisak alatt, azonban a teljes igazságot csak a műsor készítőinek egy része ismeri.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

The Stig (Fotó: mirror.co.uk)

Az autótesztelő olyan rejtélyeket előzött meg, mint a Loch Ness-i szörny, a Kennedy-összeesküvés, Marilyn Monroe halálának különös körülményei, vagy épp a Bermuda-háromszögben történt eltűnések.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 26. kedd
Dömötör
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?