14 °C Budapest

Letaszíthatják trónjáról a világ legdrágább autóját

2009. augusztus 4. 16:01

Hans-Günther Zach megvásárlásra ajánlotta fel a világ egyik legismertebb Rolls Royce-át, az "India csillagát". Ha a meghirdetett vételáron akad vevő, úgy ez lehet a világ legdrágábban értékesített autója.

De mit is tudhat ez az autó, amelynek szeptember 15-i aukciójától ilyen sokat vár a tulajdonosa? Az 1934-ben épült Rolls Royce Phantom II eredetileg a rajkoti maharadzsa megrendelésére készült. Az eredetinél erősebb Continental-motor és a lehajtható tető csak a hab a narancs és polírozott alumínium színű tortán.


Az autóőrült körökön kívül kevéssé ismert gyűjtő, Hans-Günther Zach most 14 millió dollárért adná el a kétségkívül illusztris történetű járművet. Ha sikerül vevőt találnia, azzal megdönteti az Sothesby's idei aukcióján elért rekordot, ahol egy legendás versenyautó, az 1957 Ferrari 250 Testa Rossa egyik példánya 12,1 millió dollárért kelt el.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem