Évekig nem tudott róla, végül kiderült a sokat érő titok!

Pénzcentrum
2009. július 20. 16:02

Valóra válhat a Superman rajongók régóta dédelgetett álma, egy jótékonysági árverésen ugyanis végre összegyűlt annyi pénz, amiből megmenthető - az előbb képregényekből, majd a filmvászonról - a világ minden táján ismert szuperhős clevelandi "szülőháza". Az ingatlan jelenlegi tulajdonosa jó negyedszázada vásárolta meg a házat úgy, hogy csak évekkel később derült ki, hogy 1933-ban Jerry Siegel ott álmodta meg a szuperhős figuráját.

Az ingatlan mára olyan rossz műszaki állapotba került, hogy az előzetes becslések szerint legalább 70 ezer dollár értékű felújítási munkára lenne szükség. A Superman rajongók erre a célra megalapították a Siegel & Schuster Alapítványt (Joe Shuster segített Siegelnek papírra vetni a Superman sorozat első verzióját) és várták a felajánlásokat.


Superman "szülőháza"

Az így összegyűjtött relikviákból és egyéb a sorozathoz köthető tárgyakból jótékonysági árverést szerveztek, melynek során valamivel több, mint 100 ezer dollár jött össze, így elhárult az ingatlan megmentésének anyagi akadálya. A rajongók szorgalma és kitartása eredményre vezetett, mint mondták számos híresség szülőháza napjainkban múzeumként működik, miért ne lehetne megmenteni egy kitalált hős "szülőházát" is?

Az alapítvány kiötlője elmondta, hogy megdöbbent, amikor sikerült fellelni Siegel szülőházát, omladozó vakolat és megkopott festés várta, de a tető is nagyon rossz állapotban volt. A hely azonban annyira megérintette, hogy mindenképpen meg akarta menteni a házat, különösen, hogy a társszerző Schuster szülőházát azóta már elbontották.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 23. vasárnap
Zoltán
25. hét
Június 23.
Szentivánéj
Június 23.
Olimpiai világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm