6 °C Budapest

Évekig nem tudott róla, végül kiderült a sokat érő titok!

Pénzcentrum
2009. július 20. 16:02

Valóra válhat a Superman rajongók régóta dédelgetett álma, egy jótékonysági árverésen ugyanis végre összegyűlt annyi pénz, amiből megmenthető - az előbb képregényekből, majd a filmvászonról - a világ minden táján ismert szuperhős clevelandi "szülőháza". Az ingatlan jelenlegi tulajdonosa jó negyedszázada vásárolta meg a házat úgy, hogy csak évekkel később derült ki, hogy 1933-ban Jerry Siegel ott álmodta meg a szuperhős figuráját.

Az ingatlan mára olyan rossz műszaki állapotba került, hogy az előzetes becslések szerint legalább 70 ezer dollár értékű felújítási munkára lenne szükség. A Superman rajongók erre a célra megalapították a Siegel & Schuster Alapítványt (Joe Shuster segített Siegelnek papírra vetni a Superman sorozat első verzióját) és várták a felajánlásokat.


Superman "szülőháza"

Az így összegyűjtött relikviákból és egyéb a sorozathoz köthető tárgyakból jótékonysági árverést szerveztek, melynek során valamivel több, mint 100 ezer dollár jött össze, így elhárult az ingatlan megmentésének anyagi akadálya. A rajongók szorgalma és kitartása eredményre vezetett, mint mondták számos híresség szülőháza napjainkban múzeumként működik, miért ne lehetne megmenteni egy kitalált hős "szülőházát" is?

Az alapítvány kiötlője elmondta, hogy megdöbbent, amikor sikerült fellelni Siegel szülőházát, omladozó vakolat és megkopott festés várta, de a tető is nagyon rossz állapotban volt. A hely azonban annyira megérintette, hogy mindenképpen meg akarta menteni a házat, különösen, hogy a társszerző Schuster szülőházát azóta már elbontották.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 5. hétfő
Vilma
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 5. 13:30