-1 °C Budapest

Holnaptól jelentős forgalomkorlátozás a nulláson

2009. július 10. 17:02

Az M0 autóút 13,4 km-szelvényében található, a Nagytétényi út feletti híd dilatációs szerkezetének javítása miatt szombaton a délelőtti órákban jelentős forgalomkorlátozás lép életbe az érintett szakaszon.

Az M0 autóút 13,4 km-szelvényében lévő, a Nagytétényi út és a Budapest - Pusztaszabolcs vasútvonal felett átívelő híd dilatációs szerkezetei a nagy tehergépjármű forgalom hatására súlyosan károsodtak. A hibákat rövid idejű forgalomkorlátozás mellett már nem lehet hatékonyan javítani, ezért a szakemberek egy soron kívüli, hosszabb ideig tartó beavatkozás mellett döntöttek, amelynek kivitelezésénél igyekeznek figyelembe venni az érintett szakasz forgalmi terhelését.

A munkálatok az irányonkénti két szűkített sáv átvezetése mellett csak három ütemben valósíthatók meg: az első ütem július 11-22. közé esik, a második és harmadik ütemet a Forma-1 Magyar Nagydíjat követően, augusztus hónapra időzítik. A kivitelezés időszakában az érintett szakaszon 60 km/h lesz a megengedett maximális sebesség, míg az előző ("belső") sávban legfeljebb 2,00 m széles járművekkel lehet közlekedni. A közeli csomópontokban forgalomkorlátozás nem lesz érvényben.

A terelés kiépítése és bontása alatt az irányonkénti két sáv nem biztosítható, ugyanis a két pályát elválasztó terelőfalak áthelyezéséhez rövid ideig teljes pályazárat kell elrendelni, így ebben az időszakban torlódás kialakulására kell számítani. A forgalom minél kisebb mértékű zavarása érdekében a terelés kiépítése hétvégeken, bontásuk hétköznap éjszaka fog zajlani.

Mivel az érintett szakasz megfelelő áteresztőképességét a nagyobb torlódások elkerülése érdekében fenn kell tartani, nem lehet elégséges munkakörülményeket és munkaterületet biztosítani ahhoz, hogy végleges és hosszú távú megoldást valósítsanak meg a kivitelezők. Ehhez a teljes dilatációs szerkezet korszerű típusra való cseréjére lenne szükség, erre azonban csak az M0 autóút második pályájának átadása után kerülhet sor. Ennél fogva elképzelhető, hogy a forgalom biztonságos átvezetése és a közeli lakóövezet zajterhelésének csökkentése érdekében a későbbiekben további, kisebb volumenű javítások válhatnak szükségessé.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1,5 millió forintot igényelnél, 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 929 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 958 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Ennek ellenére a most megvalósuló felújítás után a korábbi gyors beavatkozásokhoz képest mindenféleképpen tartósabb, az igénybevételnek jobban megfelelő dilatációs szerkezeten haladhatnak át majd a járművek. Fontos tudnivaló, hogy a terelések idején folyamatosan dolgoznak a kivitelezők, akik az egyes technológiai folyamatoknak megfelelően bizonyos fázisokban a híd alatt tevékenykednek. Ebből a felszínen közlekedők semmit sem érzékelnek, ugyanakkor a forgalomterelés, amelyet csak a szükséges ideig tartanak fenn, műszaki és közlekedésbiztonsági szempontból ekkor is indokolt.

Forrás: ÁAK

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 9. szombat
Natália
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
OTTHONTEREMTÉS 2024-BEN
Jelzáloghitelek, CSOK Plusz, Babaváró és ingatlanpiaci trendek
Most nem