14 °C Budapest

Diadalmenet Kínában: lepipálták az amerikaiakat

Pénzcentrum
2009. július 9. 18:02

A legfrissebb eladási statisztikák szerint Kínában 13 ezerrel több új talált gazdára, mint az Egyesült Államokban. Első alkalommal tavaly decemberben sikerült túlszárnyalni az amerikaiakat, de a tendencia folytatódott. A világ nagy autógyártói eközben próbálnak egyre nagyobb szeletet harapni a kínai autópiac tortájából.

A kormányzati intézkedéseknek köszönhetően a globális visszaesés ellenére Kína fokozni tudta az újautó eladásokat. Idén júniusban 48 %-kal több autó talált gazdára, mint egy évvel ezelőtt, ekkora növekedésre több mint három éve nem volt példa.

Az újautó eladások száma júniusban elérte a 872 900-at, miközben az Egyesült Államokban "csak" 859 847 autó gurult ki a szalonokból. A kormányzat számára fontos a piac fenntartása, ezért különböző vásárlást ösztönző kedvezményeket vezetett be és támogatja az autócsere programot is.

Az első negyedéves adatok szerint a kínai gazdaság fittyet hány a globális válságra és még a kedvezőtlen nemzetközi környezetben is évi 6,1 %-os gazdasági növekedést produkált az idei első negyedévben (2008 utolsó negyedévében évi 6,8 %-ot nőttek).

A nagy nemzetközi autógyárak próbálnak betörni a kínai piacokra, aki már jelen van, az a pozíciója megerősítésén dolgozik. A világszerte eladási gondokkal küzdő autógyárak számára a kínai piac kulcsfontosságúvá vált. Az amerikai General Motors 38 %-kal, a Ford 14 %-kal tudata növelni a kínai eladásait az idei első félévben.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 25. vasárnap
Eufrozina, Kende
38. hét
Szeptember 25.
A siketek világnapja
Szeptember 25.
Tengerészeti világnap
Szeptember 25.
A fehér kendő napja
Szeptember 25.
A szív világnapja
Szeptember 25.
A Szentírás vasárnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. szeptember 24. 19:17