10 °C Budapest

Parkolás napi 10 ezerért: hova ne menj autóval?

Pénzcentrum
2009. július 7. 14:02

A Colliers International idén második alkalommal készítette el globális parkolási körképét, melyben 140 város, illetve városrész parkolási díjait vetette össze. A felmérés eredményei szerint továbbra is London számít a legdrágább városnak az autósok szempontjából. A brit fővárosban ugyanis közel három és félszer annyiba kerül egy havi parkolás, mint Budapesten.

A Colliers listát tavaly is London belvárosa vezette, ahol idén egy hónapra a medián parkolási díj 1020 dollárba kerül, míg a második helyen végzett West Endben 956 dollárba. A tíz legdrágább város listájára három ausztrál is felkerült: Sydney az ötödik helyen, Brisbane a hetediken, Perth a kilencediken végzett.

A napi parkolási díjakat tekintve az európai városok vitték a prímet: Amszterdamban ugyanis 71 dollárba (13 ezer forint) kerül egy nap parkolás, őt követi London, Bécs, Hága és Oslo. A legolcsóbb városnak az indiai Csennaj számít, itt 0,96 dollárba (187 forint) kerül egy nap parkolás.

Budapest, a környező országok parkolási díjait tekintve a középmezőnybe tartozik a maga havi 295 dolláros medián értékével, de a top50-es listán olyan városokat szorított mögé, mint Madrid (261 dollár), Moszkva (250 dollár), vagy Dubai (240 dollár).

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 4. kedd
Ferenc
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?