Parkolás napi 10 ezerért: hova ne menj autóval?

Pénzcentrum
2009. július 7. 14:02

A Colliers International idén második alkalommal készítette el globális parkolási körképét, melyben 140 város, illetve városrész parkolási díjait vetette össze. A felmérés eredményei szerint továbbra is London számít a legdrágább városnak az autósok szempontjából. A brit fővárosban ugyanis közel három és félszer annyiba kerül egy havi parkolás, mint Budapesten.

A Colliers listát tavaly is London belvárosa vezette, ahol idén egy hónapra a medián parkolási díj 1020 dollárba kerül, míg a második helyen végzett West Endben 956 dollárba. A tíz legdrágább város listájára három ausztrál is felkerült: Sydney az ötödik helyen, Brisbane a hetediken, Perth a kilencediken végzett.

A napi parkolási díjakat tekintve az európai városok vitték a prímet: Amszterdamban ugyanis 71 dollárba (13 ezer forint) kerül egy nap parkolás, őt követi London, Bécs, Hága és Oslo. A legolcsóbb városnak az indiai Csennaj számít, itt 0,96 dollárba (187 forint) kerül egy nap parkolás.

Budapest, a környező országok parkolási díjait tekintve a középmezőnybe tartozik a maga havi 295 dolláros medián értékével, de a top50-es listán olyan városokat szorított mögé, mint Madrid (261 dollár), Moszkva (250 dollár), vagy Dubai (240 dollár).

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 25. szombat
Eufrozina, Kende
38. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?