Parkolás napi 10 ezerért: hova ne menj autóval?

Pénzcentrum
2009. július 7. 14:02

A Colliers International idén második alkalommal készítette el globális parkolási körképét, melyben 140 város, illetve városrész parkolási díjait vetette össze. A felmérés eredményei szerint továbbra is London számít a legdrágább városnak az autósok szempontjából. A brit fővárosban ugyanis közel három és félszer annyiba kerül egy havi parkolás, mint Budapesten.

A Colliers listát tavaly is London belvárosa vezette, ahol idén egy hónapra a medián parkolási díj 1020 dollárba kerül, míg a második helyen végzett West Endben 956 dollárba. A tíz legdrágább város listájára három ausztrál is felkerült: Sydney az ötödik helyen, Brisbane a hetediken, Perth a kilencediken végzett.

A napi parkolási díjakat tekintve az európai városok vitték a prímet: Amszterdamban ugyanis 71 dollárba (13 ezer forint) kerül egy nap parkolás, őt követi London, Bécs, Hága és Oslo. A legolcsóbb városnak az indiai Csennaj számít, itt 0,96 dollárba (187 forint) kerül egy nap parkolás.

Budapest, a környező országok parkolási díjait tekintve a középmezőnybe tartozik a maga havi 295 dolláros medián értékével, de a top50-es listán olyan városokat szorított mögé, mint Madrid (261 dollár), Moszkva (250 dollár), vagy Dubai (240 dollár).

NEKED AJÁNLJUK
Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 19. vasárnap
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem