24 °C Budapest

Meghurcolva! Egy szabályosan parkoló megbüntetett autós kálváriája

2009. május 29. 14:02

A 44 éves brit kétgyermekes anyuka szégyenteljesnek nevezte azt az eljárást, ahogy a helyi hatóságok elbántak vele. A hölgy a parkolási tilalom hatályba lépését megelőzően szabályosan parkolt le az utcában, de egyik reggelre felfestették a vonalakat, elszállították az autóját és még jól meg is büntették.

A képen látható autó tulajdonosa egyik reggel arra ébredt, hogy a közterületesek a magasba emelik és elszállítják a korábban szabályosan parkoló Volkswagen Golfját. Állítása szerint a parkolási tilalmat jelző dupla vonalat az autója alá festették a munkások.

A kép rossz minőségű, a hölgy a mobiltelefonjával próbálta rögzíteni az esetet (Forrás: Sun magazin)

A magyarázkodás nem hatotta meg a szállítással megbízott munkatársakat, akik közölték a hölggyel, hogy hol és mennyiért válthatja ki az autóját. A hölgy tiltakozott az eljárás ellen, véleménye szerint a szabályosan parkoló autóját kobozták el tőle. A hivatalban vizsgálatot indítottak, amely két hónapot vett igénybe és a napokban zárult.

A kiszabott bírság kamatokkal együtt már elérte az autó piaci értékét, amikor egy parlamenti képviselő felkarolta az ügyet. A vizsgálat megállapított, hogy a hölgy szabályosan állt le az autójával és a parkolási tilalom csak ezt követően lépett életbe a területen.

A hivatal a hibát elismerte, a büntetést elengedték, sőt némi kártérítést is kapott a meghurcolt nő.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 29. szerda
Magdolna
22. hét
Május 29.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem