28 °C Budapest

Címke: colliers (20 cikk)

Pénzcentrum | 2018. november 23. 11:05

Nyeregben vannak a magyar dolgozók: nagyot koppanhat, aki nem lép időben

A munkaerő megszerzése és főleg megtartása ma már komoly kihívást jelent minden cég életében. Nem csoda, hogy az irodákat bérbeadó ingatlanos szereplőknek is az egyik legfontosabb feladatais lett az elmúlt években. De mit tehet a munkakörnyezet azért, hogy boldog és elkötelezett dolgozókkal teljen meg az iroda?

Pénzcentrum | 2013. május 12. 10:53

Mire figyeljenek az üzemeltetők, épülettulajdonosok?

A Portfolio.hu által immár negyedik alkalommal megrendezendő Ingatlankezelés és Energiahatékonyság Konferencia az üzemeltetők, property menedzserek, vagyonkezelők, ingatlanos szakemberek első számú szakmai fórumává vált. Minden amit üzemeltetésről, adózásról, energiaköltségekről, bérlőkezelésről tudni kell.

Pénzcentrum | 2012. október 29. 01:00

Hova megy a tőke az elhúzódó globális recesszióban?

A 2012-ben nyolcadik alkalommal megrendezendő Portfolio.hu Property Investment Forum a legfontosabb ingatlanszakmai konferencia Bécstől Moszkváig. A 65 előadót, 400 résztvevőt és 180 vállalatot felvonultató esemény a befektetők, a fejlesztők, a pénzügyi szakértők, a finanszírozók és a tanácsadók kedvenc találkozási fóruma.

Pénzcentrum | 2012. február 9. 05:20

Utolsó helyek a Property Valuation 2012 konferencián!

Hogyan árazzák az ingatlanokat a befektetők, értékbecslők egy olyan világban, ahol naponta dőlnek meg korábban megkérdőjelezhetetlennek tűnt fundamentumok. Mi alakítja az ingatlanárakat a jelenlegi bizonytalan környezetben? Mit csinálnak a bankok a bedőlt projektekkel? Milyen segítséget nyújt az RICS az értékbecslőknek?

Pénzcentrum | 2011. augusztus 28. 14:06

Jön az új pesti pláza, nyílnak a szuperboltok

kezd helyreállni a kiskereskedelmi élet a plázákon túli világban - például a pesti Nagykörúton is. Csökken az üres boltok száma, a bérlők visszatérnek. Az újabb bevásárlóközpontok fejlesztése 2013-2015-re fog tolódni.

Pénzcentrum | 2011. augusztus 23. 19:03

A négycsillagos szálloda az utazók kedvence

2011 első félévében a kereskedelmi szálláshelyeken a vendégek és a vendégéjszakák száma 4, illetve 3 százalékkal haladta meg az előző évi szintet, ez derül ki a Colliers International legújabb budapesti szállodapiaci jelentéséből.

Pénzcentrum | 2011. augusztus 13. 13:32

Szuperolcsó áruház jön Budapestre

A jelenlegi tervek szerint 2012 első felében egy új kiskereskedelmi formátum, egy többszintes outlet pláza nyitja meg kapuit Budapest belvárosában. A 10.000 nm-es bevásárlóközpont szakít az outlet bevásárlóközpontok eddig megszokott elhelyezkedési politikájával, és nem a város peremén, hanem a belvárosban a Róbert Károly körút, Váci út és Lehel út közti szakaszán nyit, a korábban lakberendezési áruházként működő Material Center helyén.

Pénzcentrum | 2011. május 12. 11:53

Merre tart az üzemeltetői, ingatlankezelési piac?

Milyen kihívások állnak az üzemeltető és ingatlankezelő cégek előtt? Merre tart az üzemeltetői, ingatlankezelési piac? Mit jelent az energiahatékony üzemeltetés? A Portfolio.hu 2011. május 19-én konferenciát szervez az ingatlan-üzemeltetés legégetőbb, legaktuálisabb kérdéseiről.

Pénzcentrum | 2010. augusztus 15. 07:02

Dráma a pesti luxusszállodákban: hiába az öt csillag?

Egyelőre úgy tűnik, hogy 2009 volt a mélypont a hazai szállodapiac életében, azonban a magyarországi hotelek bevételei az idei évben tovább csökkentek. Az iparág nehéz helyzetét a szállodacsődök, felszámolások is jelzik. Az alacsony kihasználtság miatt több budapesti luxusszálloda arra kényszerült már, hogy egész szinteket zárjanak le az állandó költségek lefaragása érdekében.

Pénzcentrum | 2010. május 10. 13:02

Dubajban végre emelkednek az ingatlanárak

A Colliers International legfrissebb jelentése szerint az idei első negyedévben átlagosan 2%-kal emelkedtek az ingatlanárak Dubajban az előző év hasonló időszakához képest. Éves alapon ez az első regisztrált áremelkedés, mióta 2008 végén kidurrant az emirátusokban fújt ingatlan-lufi.

Pénzcentrum | 2010. január 1. 09:00

Milyen kihívások állnak az üzemeltető és ingatlankezelő cégek előtt?

A Portfolio.hu által második alkalommal megrendezendő Ingatlankezelés és Energiahatékonyság Konferencia az ingatlanszektor elmúlt időszakban bekövetkezett jelentős változásaira kíván reagálni. A válság óta eltelt időszakban egyre inkább előtérbe kerültek az üzemeltetési, ingatlankezelési szolgáltatások, üzletágak.

Pénzcentrum | 2009. július 7. 14:02

Parkolás napi 10 ezerért: hova ne menj autóval?

A Colliers International idén második alkalommal készítette el globális parkolási körképét, melyben 140 város, illetve városrész parkolási díjait vetette össze. A felmérés eredményei szerint továbbra is London számít a legdrágább városnak az autósok szempontjából. A brit fővárosban ugyanis közel három és félszer annyiba kerül egy havi parkolás, mint Budapesten.

Pénzcentrum | 2009. május 15. 14:02

Kiütötték a magyar ingatlanpiacot: menekülnek a befektetők

Annak ellenére, hogy a mögöttünk álló évek sem voltak túl rózsásak, nagyon úgy tűnik, hogy a legrosszabb még csak most következik a magyar ingatlanpiacon. A lakáshitelek szigorítása és a gazdasági visszaesés együttes hatása éles visszaesést hozhat idén és 2010-re egyaránt.

Pénzcentrum | 2009. március 16. 14:30

Irodapiaci jelentés: 2009 a bérlők éve lehet!

A Colliers International magyarországi irodája kiadta 2009-es irodapiaci jelentését. "Az irodapiac kitűnő lehetőségekkel kecsegtet az olyan bérlők számára, akik bérleti költséghatékonyságra és jobb ár-érték arányra törekszenek egy új, modern irodaterületen. 2009 várhatóan az egyik legjobb év lesz a cégeknek költözéshez, a meglévő irodabérletük újratárgyalásához elsősorban azért, mert a bérleti díjak csökkennek és a tulajdonosok nagyon kedvező feltételeket fognak ajánlani.

Pénzcentrum | 2009. március 5. 11:45

Zsugorodik az ingatlanbefektetések piaca

Nagyon kevés üzlet köttetett 2008-ban az ingatlanbefektetési piacon: a Colliers International ingatlanközvetítő- és tanácsadó adatai szerint összességében 411 millió euró cserélt itt gazdát.

Világgazdaság | 2009. március 3. 09:00

Lavina indulhat a budapesti irodapiacon

Robbanásszerű változást okozhat egy magyarországi ingatlanberuházó akciója, amelyben egy dél-budai új irodaháznál négyzetméterenként 9 eurós bérleti díjat hirdetett meg. Ezzel a Colliers International 2-3 euróval is aláment a környéken kialakult árszintnek.

Pénzcentrum | 2009. február 26. 15:15

Töretlen kereslet a városi logisztikai fejlesztésekre

A Convergence Capital fejlesztéseként megvalósuló Citypoint9 projekt az elmúlt években egyre erősödő városi logisztikai igényekre kínál folyamatosan bővülő megoldást az üzleti szféra számára.