15 °C Budapest

Tízmillióan kelnek útra a hétvégén

2009. április 10. 18:00

Az Egyesült Királyságban hatalmas tumultus várható hétvégén, összesen több, mint tízmillióan kelnek útra, hogy családjukkal, vagy épp otthonuktól távol töltsék el a húsvéti hosszú hétvégét. Itthon is komoly forgalom várható az utakon.

Az utakat mindenütt ellepték az autósok, de nagy a torlódás a reptereken és a vasútállomásokon is. A Heathrow hármas terminálját egy órára lezárták egy gyanús csomag miatt, így a szokottnál is nagyobb tömeg verődött össze a világ legforgalmasabb repterén. A legkedveltebbek célpontok közt idén a Kanári-szigetek és Törökország szerepel, de sokan utaznak Egyiptomba és Tunéziába is. Mindeközben csak a British Airways 52 ezer utasra számít, elsősorban Párizsból, Stockholmból, Zürichből, Münchenből és Frankfurtból.

A vasúti menetrend is feltorlódik Nagy-Britanniában, a hosszú hétvége alatt összesen 64 ezer szerelvényt indítanak: ez ötezerrel több, mint egy évvel korábban. Csütörtökön mintegy 3,5 millió ember indult útnak vonattal, hogy szerettei körében töltse a Húsvétot.

Magyarországon a MÁV a várható növekvő utasforgalmi igények kiszolgálása érdekében a legnagyobb utasforgalmat lebonyolító vonalakon - az igényekhez és lehetőségekhez igazítva - a vonatok szerelvényeit megerősítve, több kocsival közlekedteti a kényelmesebb utazás érdekében. A vonatok menetrendje is változik: április 12-én (húsvét vasárnap) ünnepnapi menetrend, 13-án, hétfőn vasárnapi menetrend, 14-én pedig hétfői menetrend lesz érvényben.

A korábbi évekhez hasonlóan idén Húsvétkor is számítani lehet a magyarországi autópályák illetve határátkelők forgalmának jelentős növekedésére. A Nyugat-Európában dolgozó vendégmunkások első hulláma már csütörtök délután megindult, a visszafelé menő forgalom hétfő este érheti el csúcspontját. Ez főként az M1-es és M5-ös autópályát, valamint az M0-ás autóutat érinti. Péntek délután a fővárosból kivezető, kedd reggel pedig a bevezető utak forgalomnövekedésével kell számolni, emellett pedig a nagyobb városokat elkerülő utakon is több járműre lehet számítani.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A virtuális autópálya-matricákat érdemes előre elektronikus módon megvásárolni, mivel az autópályák mentén hatalmas tumultus várható a benzinkutakon. A metricákat meg lehet venni interneten keresztül, bankkártyás fizetéssel mobiltelefonon keresztül, mobiltelefonról küldött SMS üzenet segítségével vagy telefonhívással is. Bővebb információkat itt találhat.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem