Tízmillióan kelnek útra a hétvégén

2009. április 10. 18:00

Az Egyesült Királyságban hatalmas tumultus várható hétvégén, összesen több, mint tízmillióan kelnek útra, hogy családjukkal, vagy épp otthonuktól távol töltsék el a húsvéti hosszú hétvégét. Itthon is komoly forgalom várható az utakon.

Az utakat mindenütt ellepték az autósok, de nagy a torlódás a reptereken és a vasútállomásokon is. A Heathrow hármas terminálját egy órára lezárták egy gyanús csomag miatt, így a szokottnál is nagyobb tömeg verődött össze a világ legforgalmasabb repterén. A legkedveltebbek célpontok közt idén a Kanári-szigetek és Törökország szerepel, de sokan utaznak Egyiptomba és Tunéziába is. Mindeközben csak a British Airways 52 ezer utasra számít, elsősorban Párizsból, Stockholmból, Zürichből, Münchenből és Frankfurtból.

A vasúti menetrend is feltorlódik Nagy-Britanniában, a hosszú hétvége alatt összesen 64 ezer szerelvényt indítanak: ez ötezerrel több, mint egy évvel korábban. Csütörtökön mintegy 3,5 millió ember indult útnak vonattal, hogy szerettei körében töltse a Húsvétot.

Magyarországon a MÁV a várható növekvő utasforgalmi igények kiszolgálása érdekében a legnagyobb utasforgalmat lebonyolító vonalakon - az igényekhez és lehetőségekhez igazítva - a vonatok szerelvényeit megerősítve, több kocsival közlekedteti a kényelmesebb utazás érdekében. A vonatok menetrendje is változik: április 12-én (húsvét vasárnap) ünnepnapi menetrend, 13-án, hétfőn vasárnapi menetrend, 14-én pedig hétfői menetrend lesz érvényben.

A korábbi évekhez hasonlóan idén Húsvétkor is számítani lehet a magyarországi autópályák illetve határátkelők forgalmának jelentős növekedésére. A Nyugat-Európában dolgozó vendégmunkások első hulláma már csütörtök délután megindult, a visszafelé menő forgalom hétfő este érheti el csúcspontját. Ez főként az M1-es és M5-ös autópályát, valamint az M0-ás autóutat érinti. Péntek délután a fővárosból kivezető, kedd reggel pedig a bevezető utak forgalomnövekedésével kell számolni, emellett pedig a nagyobb városokat elkerülő utakon is több járműre lehet számítani.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A virtuális autópálya-matricákat érdemes előre elektronikus módon megvásárolni, mivel az autópályák mentén hatalmas tumultus várható a benzinkutakon. A metricákat meg lehet venni interneten keresztül, bankkártyás fizetéssel mobiltelefonon keresztül, mobiltelefonról küldött SMS üzenet segítségével vagy telefonhívással is. Bővebb információkat itt találhat.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 16. csütörtök
Edit
37. hét
Szeptember 16.
Az ózon világnapja
Szeptember 16.
A hangzáskultúra napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?