4 °C Budapest

Eredj a benzinkútra! - Hetek óta nem történt ilyen

2009. március 30. 12:32

Bruttó 6 forinttal lesz drágább szerdán 0 órától a benzin és a gázolaj is a hazai kutakon - tudta meg a Portfolio.hu. A MOL lépése nem meglepetés, szombaton már beszámoltunk róla, hogy valószínű az áremelés.

Szerdán (2009. április 1.) nulla órától 6 forinttal emeli a MOL a benzin bruttó nagykereskedelmi listaárát, miközben a gázolaj ára ugyanennyivel csúszik felfelé - tudta meg a Portfolio.hu. Ez azt jelenti, hogy az olajcég a benzin literjét a kiskereskedőknek listaáron bruttó 249.4 forintért, a gázolajat pedig bruttó 244.9 forintért adja majd.

Bár az egyes kutak árképzése egymástól eltérő, az autósok nagyjából ugyanilyen mértékű, 6 forintos árváltozással szembesülnek majd szerdától az állomásokon, ami azt jelenti, hogy a benzin literje átlagosan körülbelül 264-265 forintba kerülhet majd, miközben a gázolajat átlagosan 259-260 forint körül mérhetik.

Az áremelés nem meglepő, hiszen a tőzsdei üzemanyagárak közül forintban mérve a benziné 7.5%-ot emelkedett a múlt héten, miközben a gázolaj ára 7.4%-kal kúszott fel. Dollárban a benzin ára 4.5%-os, a gázolajé pedig 4.4%-os erősödést mutatott.

A 6 forintos áremelés az idén az egyik legnagyobb, ennél nagyobb mértékű drágulásra 2009-ben eddig csak kétszer volt példa. A benzin esetében február 4-én egy 8 forintos áremelés történt, január 21-én pedig egy 7 forintos, miközben a gázolaj piacán 6 forintnál nagyobb árváltozás még nem történt idén.


Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 27. vasárnap
Virgil
47. hét
November 27.
Advent (1.)
November 27.
Nemzetközi Aura nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
Private Investor Day 2022/2.
Vegyen részt INGYENESEN a PID2022 kóddal!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. november 26. 19:16