Nagyobbat bukott a Toyota, mint a General Motors

2009. május 9. 10:02

A Toyota vezérigazgatója által közzétett eredmények alapján az eddigi legrosszabb üzleti évét zárta az elsőszámú japán autógyár. Az elmúlt egy évben 1,34 millióval csökkent az eladott járművek száma, az értékesítés visszaesése az előrejelzések szerint idén tovább folytatódik.

A közel 440 milliárd japán jenre tehető veszteség az igazgató szerint majdnem akkora, mint amennyit a General Motors és a Ford együttesen szenvedett el. Az eladások várhatóan további 14 %-kal csökkennek a 2010 márciusáig tartó üzleti évben, így a vesztesége a költségcsökkentő intézkedések ellenére is tovább halmozódhatnak.

Az elnök szerint egy évvel ezelőtt legmerészebb álmukban sem gondolták volna, hogy ez bekövetkezhet, ma is hihetetlennek tűnnek ezek a durva veszteségekről szóló számok. Az értékesítés Amerikában és Európában is visszaesett, az elmúlt évben világszerte 7,75 millió új Toyotát adtak el. Az eredmények alakulásának a dollár/jen árfolyam japán export oldalról nézve kedvezőtlen alakulása is befolyásolta.

A költségcsökkentő intézkedéseket sorra vezeti be a gyár, többek között elhalasztották több új modell bevezetését a piacra, csökkentették a kutatásra és fejlesztésre szánt keretet, valamint több technikai sportágból is kiszálltak.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 6. kedd
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?