Nagyobbat bukott a Toyota, mint a General Motors

2009. május 9. 10:02

A Toyota vezérigazgatója által közzétett eredmények alapján az eddigi legrosszabb üzleti évét zárta az elsőszámú japán autógyár. Az elmúlt egy évben 1,34 millióval csökkent az eladott járművek száma, az értékesítés visszaesése az előrejelzések szerint idén tovább folytatódik.

A közel 440 milliárd japán jenre tehető veszteség az igazgató szerint majdnem akkora, mint amennyit a General Motors és a Ford együttesen szenvedett el. Az eladások várhatóan további 14 %-kal csökkennek a 2010 márciusáig tartó üzleti évben, így a vesztesége a költségcsökkentő intézkedések ellenére is tovább halmozódhatnak.

Az elnök szerint egy évvel ezelőtt legmerészebb álmukban sem gondolták volna, hogy ez bekövetkezhet, ma is hihetetlennek tűnnek ezek a durva veszteségekről szóló számok. Az értékesítés Amerikában és Európában is visszaesett, az elmúlt évben világszerte 7,75 millió új Toyotát adtak el. Az eredmények alakulásának a dollár/jen árfolyam japán export oldalról nézve kedvezőtlen alakulása is befolyásolta.

A költségcsökkentő intézkedéseket sorra vezeti be a gyár, többek között elhalasztották több új modell bevezetését a piacra, csökkentették a kutatásra és fejlesztésre szánt keretet, valamint több technikai sportágból is kiszálltak.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 6. szerda
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm