5 °C Budapest

Harmadával csökkentek az újautó-eladások az első negyedévben!

Pénzcentrum
2009. április 15. 16:55

A 2008. első negyedévi 40 726 darabbal szemben mindössze 27 229 új autó talált gazdára az idei első három hónapban. Az élen 3 998 darabbal a Suzuki áll, őket követi 3 420 új autóval az Opel és 2 804 eladással a Ford.

Személygépkocsi és terepjáró:

A Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete közzétette a legfrissebb újautó eladási statisztikáit. Az idei első negyedévben 33,1 %-kal kevesebb új autó talált gazdára, mint az előző év hasonló időszakában. A 42,6 %-os visszaesés ellenére megőrizte piacvezető helyét a Suzuki, de a fokozódó piaci részesedésének köszönhetően szorosan követi őket a német Opel.

Minden tizedik új autót a Ford adta el, miközben kétezer feletti eladásokat produkált még a Volkswagen és a Toyota is. A top 10-ben egyedülálló teljesítményt nyújtott a Renault, a franciák a válság közepette is növelni tudták az eladásokat.

57,8 %-os zuhanás után 1 277 új autót adott el a Skoda, valamivel több mint ezer Peugeot és Honda talált gazdára. A franciák 40 %-os visszaesést voltak kénytelenek elszenevedni, míg a japán gyártó eladásai mindössze 85 darabbal csökkentek.

A tizes listát a Fiat zárja 893 darab új autó értékesítésével.

Haszonjárművek:

A haszonjárművek esetében valamivel magasabb, 34,9 %-os volt az eladási volumen visszaesése. A válság ellenére a Ford és a Nissan növelni tudta az eladásait, előbbi márkából 1 035, utóbbiból kerek 500 darab gurult ki a szalonokból. A piaci részesedés tekintetében a Ford közel 11 pontos növekedést ért el, több mint minden negyedik eladott új haszonjármű ehhez a márkához tartozik.

A második Nissan és a harmadik helyezett Fiat még 10 % feletti piaci részesedést produkált, de az utóbbi márka közel 40 %-os volumencsökkenés mellett érte el a 10,2 %-os tortaszeletet. A Volkswagen, a Peugeot, a Toyota és a Renault 50-60 % közötti visszaesést szenvedett el az előző évhez képest.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 30. szerda
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?