11 °C Budapest

31 éves mélyponton a Toyota

Pénzcentrum
2009. április 21. 15:00

A kereslet csökkenésének hatására a Toyota a termelés visszafogásával válaszolt, aminek az lehet az eredménye, hogy a belföldi gépjármű előállítás szintje három évtizede nem látott mélypontra süllyed az április elején kezdődött pénzügyi évben.

Az előrejelzések szerint Japánban idén 2,8 millió új Toyota készül majd, amire évtizedek óta nem volt példa. Legutóbb 1978-ban esett a 3 milliós szint alá a termelés, akkor 2,89 millió új autó gördült le a szalagokról.

A gyáróriás szerint 69 ezer főállású dolgozó szükséges a termelési szint fenntartásához, ezért az elmúlt időszakban számos szerződéses munkavállalótól megváltak. Az intézkedéstől azonban nem múlt el a nyomás, az alkalmazottak egy részét továbbra is fenyegeti az elbocsátás veszélye.

A külföldi gyáregységekben a tervek szerint 3,4 millió új Toyota készül, így a globális termelés elérheti a 6,2 milliós darabszámot. Japánban naponta 8 ezer autó készül, ami körülbelül feleannyi, mint akár csak egy évvel ezelőtt.

A Toyota 2008-ban átvette a vezetést a General Motorstól, ami az eladott új járművek számát illeti, ezzel a világ elsőszámú gyártójává vált. A szóvivő szerint a siker hátterében azonban nagyrészt az áll, hogy a Toyota kisebbet zuhant, mint az amerikai versenytárs. Az első negyedévre veszélybe került a Toyota elsősége is, a statisztikák szerint feljövőben van a német Volkswagen.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 23. péntek
Alfréd
8. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm