13 °C Budapest

Traffipax bárhol: drága mulatság lesz a száguldozás!

Pénzcentrum
2009. április 29. 09:12

Péntektől az objektív felelősségi körbe tartozó szabálysértések kiegészülnek a jellemzően 30 kilométeres sebességkorlátozást előíró táblákkal védett övezetekre is, de a járókelők veszélyeztetése is drága mulatság lesz!

Sikeresnek értékelte az ORFK a "zebraakciót", melyet az utóbbi hónapok gyalogosgázolásai miatt rendeltek el. 2008-ban 1164 gyalogost gázoltak el a zebrákon, közülük 47-en életüket vesztették. 839 esetben az autósok felelősségét állapították meg.

Az akció során a rendőrök 12 ezer autóst állítottak meg különböző, a gyalogátkelőhelyeken elkövetett szabálysértések miatt, akik között akadt 30-as sebességkorlátozás ellenére 129-cel hajtó is.

Közülük 90-nek a helyszínen elvették a jogosítványát, de megbüntettek négyezer gyalogost is, amiért nem tartották be a KRESZ rájuk is kötelező szabályait; nem a kijelölt átkelőhelyen keltek át, vagy féktávolságon belül léptek le.

Május 2-tól nem kell többé a gyorshajtóknak százalékszámítást végezniük ahhoz, hogy megtudják, mekkora büntetésre számíthatnak. Az új rendelet immár kilométer/órában sorolja fel, hogy mekkora sebességtúllépés után mekkora bírság jár. Ezentúl az objektív felelősségi körbe tartozik a védett (avagy korlátozott) övezetekben elkövetett gyorshajtás is, vagyis a 30-as övezetekben is előfordulhatnak már traffipaxok.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az EU 2010-től 2020-ig tartó közlekedési koncepciójának tervezete szerint a közösség területén egységesen 120 kilométer/órában maximálnák a megengedett legnagyobb sebességet az autópályákon. A hivatásos sofőrök és a visszaeső ittas vezetők autójába Alcolockot szereltetnének, ami megakadályozza, hogy a sofőr ittasan elindulhasson az autóval. A távolsági buszokon is kötelezővé tennék a biztonsági öv használatát, ami gyakorlatilag az állóhelyek megszüntetését jelenti.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

NAPTÁR
Tovább
2024. február 29. csütörtök
Elemér
9. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem