17 °C Budapest

Traffipax bárhol: drága mulatság lesz a száguldozás!

Pénzcentrum
2009. április 29. 09:12

Péntektől az objektív felelősségi körbe tartozó szabálysértések kiegészülnek a jellemzően 30 kilométeres sebességkorlátozást előíró táblákkal védett övezetekre is, de a járókelők veszélyeztetése is drága mulatság lesz!

Sikeresnek értékelte az ORFK a "zebraakciót", melyet az utóbbi hónapok gyalogosgázolásai miatt rendeltek el. 2008-ban 1164 gyalogost gázoltak el a zebrákon, közülük 47-en életüket vesztették. 839 esetben az autósok felelősségét állapították meg.

Az akció során a rendőrök 12 ezer autóst állítottak meg különböző, a gyalogátkelőhelyeken elkövetett szabálysértések miatt, akik között akadt 30-as sebességkorlátozás ellenére 129-cel hajtó is.

Közülük 90-nek a helyszínen elvették a jogosítványát, de megbüntettek négyezer gyalogost is, amiért nem tartották be a KRESZ rájuk is kötelező szabályait; nem a kijelölt átkelőhelyen keltek át, vagy féktávolságon belül léptek le.

Május 2-tól nem kell többé a gyorshajtóknak százalékszámítást végezniük ahhoz, hogy megtudják, mekkora büntetésre számíthatnak. Az új rendelet immár kilométer/órában sorolja fel, hogy mekkora sebességtúllépés után mekkora bírság jár. Ezentúl az objektív felelősségi körbe tartozik a védett (avagy korlátozott) övezetekben elkövetett gyorshajtás is, vagyis a 30-as övezetekben is előfordulhatnak már traffipaxok.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az EU 2010-től 2020-ig tartó közlekedési koncepciójának tervezete szerint a közösség területén egységesen 120 kilométer/órában maximálnák a megengedett legnagyobb sebességet az autópályákon. A hivatásos sofőrök és a visszaeső ittas vezetők autójába Alcolockot szereltetnének, ami megakadályozza, hogy a sofőr ittasan elindulhasson az autóval. A távolsági buszokon is kötelezővé tennék a biztonsági öv használatát, ami gyakorlatilag az állóhelyek megszüntetését jelenti.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 18. szombat
Diána
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?