8 °C Budapest

A kereskedők ráfejeltek a roncsprémiumra: milliós kedvezmények!

Pénzcentrum
2009. március 23. 09:15

Északi szomszédunknál valóságos autóvásárlási lázat indított el a március 9-én bevezetett roncsprémium, elképesztő mértékben szorítva le az új- és a használt autók árát. Egy határ menti autóbontó tulajdonosa szerint korábban naponta 2-3 gépkocsit hoztak a telepére, a roncsprémium bejelentését követő első héten viszont naponta átlagosan 25-öt.

Egy másik autóbontó képviselője elmondta, hogy az emberek képesek éjjel 2-kor beállni az autójukkal a telephely előtti sorba. Amikor reggel 6-kor kinyitnak, már több tucat öreg gépkocsi tulajdonosa tolong a bejáratnál.

Bár korábban a forgalmazók esküdöztek, hogy a roncsprémium nem fog árversenyt kiváltani, mára további kedvezményekkel bombázzák a vevőket. Például a Volkswagen Polo, a Jetta, a Golf és a Citroën C1 ára az állami bónusszal együtt 3000 euróval (900 ezer forinttal) csökkent, a VW Touran, Sirocco és Passat esetében pedig 2000 eurót (600 ezer forintot) engednek el a bónuszon kívül.

Valamennyi kedvezményt figyelembe véve a Citroën C1 ára 4400 (1,32 millió forintnál), a Peugeot 207-esé 7600 (2,28 millió forintnál), a Renault Thaliáé pedig 5500 eurónál (1,65 millió forintnál) kezdődik.

Az Opel egyenesen megrészegíti a vásárlókat, ugyanis egyes modelljei árából a 2000 eurós (600 ezer forintos) roncsprémium levonása mellett további majdnem 3000 eurós (900 ezer forintos) kedvezményt nyújt. Az olcsóbb Renault, Citroën, Fiat és Skoda autók jó része már a raktárakból is elfogyott.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem