5 °C Budapest

A kereskedők ráfejeltek a roncsprémiumra: milliós kedvezmények!

Pénzcentrum
2009. március 23. 09:15

Északi szomszédunknál valóságos autóvásárlási lázat indított el a március 9-én bevezetett roncsprémium, elképesztő mértékben szorítva le az új- és a használt autók árát. Egy határ menti autóbontó tulajdonosa szerint korábban naponta 2-3 gépkocsit hoztak a telepére, a roncsprémium bejelentését követő első héten viszont naponta átlagosan 25-öt.

Egy másik autóbontó képviselője elmondta, hogy az emberek képesek éjjel 2-kor beállni az autójukkal a telephely előtti sorba. Amikor reggel 6-kor kinyitnak, már több tucat öreg gépkocsi tulajdonosa tolong a bejáratnál.

Bár korábban a forgalmazók esküdöztek, hogy a roncsprémium nem fog árversenyt kiváltani, mára további kedvezményekkel bombázzák a vevőket. Például a Volkswagen Polo, a Jetta, a Golf és a Citroën C1 ára az állami bónusszal együtt 3000 euróval (900 ezer forinttal) csökkent, a VW Touran, Sirocco és Passat esetében pedig 2000 eurót (600 ezer forintot) engednek el a bónuszon kívül.

Valamennyi kedvezményt figyelembe véve a Citroën C1 ára 4400 (1,32 millió forintnál), a Peugeot 207-esé 7600 (2,28 millió forintnál), a Renault Thaliáé pedig 5500 eurónál (1,65 millió forintnál) kezdődik.

Az Opel egyenesen megrészegíti a vásárlókat, ugyanis egyes modelljei árából a 2000 eurós (600 ezer forintos) roncsprémium levonása mellett további majdnem 3000 eurós (900 ezer forintos) kedvezményt nyújt. Az olcsóbb Renault, Citroën, Fiat és Skoda autók jó része már a raktárakból is elfogyott.

Készíts karácsonyi filmet Molnár Piroskával és Vilmányi Benettel! (x)

A legtöbb filmrajongó arról álmodik, hogy egyszer majd maga is részt vesz egy film megalkotásában – eljött az ő idejük.

Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 10. szombat
Judit
49. hét
December 10.
Az emberi jogok napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?