3 °C Budapest

Enyészet: megeszi a rozsda az eladatlan hibrideket!

Pénzcentrum
2009. március 9. 13:00

A hibrid technológia kudarcának tekinti az egyik legnagyobb tengerentúli autókereskedő hálózat tulajdonosa, hogy országszerte körülbelül 600 ezer eladatlan hibridet kénytelenek tárolni az egyre zsúfoltabb lerakatokban. Az üzemanyag-takarékos, de drágább meghajtás iránt a jelenlegi üzemanyagárak és a megváltozott piaci környezet miatt jelentősen magcsappant a kereslet.

A statisztikák szerint az amerikaiak is megérezték a tavalyi magasabb üzemanyagárakat és összességében körülbelül 48 milliárd kilométerrel (fejenként átlagosan 160 kilométerrel) kevesebbet autóztak, mint egy évvel korábban. Az üzemanyagárak csökkenésével a hibrid autók iránti kereslet is visszaesett, az autósok kevésbé hajlandóak megfizetni a takarékos meghajtás felárát ilyen árak mellett.

A kereskedők készletei felhalmozódtak, a raktárak és lerakatok telítődését követően használatok kívüli reptereken, de még katonai bázisokon is tárolnak eladatlan autókat. A legnagyobb amerikai autó-értékesítési hálózat országszerte több mint félmillió hibrid meghajtású gépkocsit kénytelen raktározni. A vállalat elnöke szerint az újautó eladások 40 %-os csökkenésén túl ez jelenti a legnagyobb problémát a cégnek.

Az autógyárak különös hangsúlyt fektettek a hibrid technológia fejlesztésére és tökéletesítésére az elmúlt években, ezért mindenkit megdöbbent a kereslet ilyen mértékű visszaesése. A szakértők szerint az üzemanyagárak változása, illetve a hibridekre vonatkozó adókedvezmények bővítése lehet a megoldás. A gyártók aggódnak, hogy ha ez így folytatódik, akkor az évekre visszavetheti a hibrid fejlesztéseket.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

NAPTÁR
Tovább
2023. február 7. kedd
Tódor, Rómeó
6. hét
Február 7.
A házasság hete
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?