1 °C Budapest

Autónként 1,37 millió forint kedvezmény a Chrysler modellekre!

Pénzcentrum
2009. március 4. 15:00

Az eladási statisztikák nem csak hazánkban, hanem az egész kontinensen, sőt a tengerentúlon is lehangolóak. A gazdasági válság és a bizonytalan jövő miatt egyre kevesebben szánják rá magukat az autóvásárlásra, az emberek örülnek, ha megmarad a munkahelyük. A Chrysler vad akciózásba kezdett a pangó amerikai piacon és az elmúlt hónapban autónként átlagosan 5 566 dollár (1,37 millió forint) kedvezményt adtak a vásárlóknak.

Az előző év azonos időszakához képest 44 %-kal csökkentek a gyártó eladásai, ami önmagában katasztrofálisnak mondható, de ha figyelembe vesszük, hogy a versenytársak még nagyobbat buktak, akkor megállapítható, hogy nőtt a Chrysler piaci részesedése. Februárban sikerült megelőzni a szintén eladási gondokkal küzdő Fordot, a siker részben a kedvezményeknek tulajdonítható.

Az akciózás nem egyedülálló a piacon, az iparági átlag autónként 2914 dollár (717 ezer forint) volt februárban. A kedvezményeken túl a kedvező finanszírozási ajánlatokat is figyelembe véve számos új autó vételára 20 ezer dollár (4,92 millió forint) alatt maradt. Az amerikai gyártók magasabb összegű engedményeket adnak, mint a japán versenytársak, de magasabb előállítási költségek mellett is dolgoznak.

A januári statisztikák még 55 %-os visszaesést mutattak, amihez képest a februári 44 % jelentős előrelépésnek tekinthető. Ha még jobban visszamegyünk az időben, akkor megállapíthatjuk, hogy a kedvezményeket a legjobb években is hasonlóan kezelték. 2004-ben az átlagos kedvezmény 2 459 dollár (605 ezer forint) volt és abban az évben is a Chrysler adta a legnagyobb engedményt, autónként 3 850 dollárt (947 ezer forintot).

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 19. kedd
József, Bánk
12. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem