Autónként 1,37 millió forint kedvezmény a Chrysler modellekre!

Pénzcentrum
2009. március 4. 15:00

Az eladási statisztikák nem csak hazánkban, hanem az egész kontinensen, sőt a tengerentúlon is lehangolóak. A gazdasági válság és a bizonytalan jövő miatt egyre kevesebben szánják rá magukat az autóvásárlásra, az emberek örülnek, ha megmarad a munkahelyük. A Chrysler vad akciózásba kezdett a pangó amerikai piacon és az elmúlt hónapban autónként átlagosan 5 566 dollár (1,37 millió forint) kedvezményt adtak a vásárlóknak.

Az előző év azonos időszakához képest 44 %-kal csökkentek a gyártó eladásai, ami önmagában katasztrofálisnak mondható, de ha figyelembe vesszük, hogy a versenytársak még nagyobbat buktak, akkor megállapítható, hogy nőtt a Chrysler piaci részesedése. Februárban sikerült megelőzni a szintén eladási gondokkal küzdő Fordot, a siker részben a kedvezményeknek tulajdonítható.

Az akciózás nem egyedülálló a piacon, az iparági átlag autónként 2914 dollár (717 ezer forint) volt februárban. A kedvezményeken túl a kedvező finanszírozási ajánlatokat is figyelembe véve számos új autó vételára 20 ezer dollár (4,92 millió forint) alatt maradt. Az amerikai gyártók magasabb összegű engedményeket adnak, mint a japán versenytársak, de magasabb előállítási költségek mellett is dolgoznak.

A januári statisztikák még 55 %-os visszaesést mutattak, amihez képest a februári 44 % jelentős előrelépésnek tekinthető. Ha még jobban visszamegyünk az időben, akkor megállapíthatjuk, hogy a kedvezményeket a legjobb években is hasonlóan kezelték. 2004-ben az átlagos kedvezmény 2 459 dollár (605 ezer forint) volt és abban az évben is a Chrysler adta a legnagyobb engedményt, autónként 3 850 dollárt (947 ezer forintot).

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 6. hétfő
Dorottya, Dóra
6. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?