Közel 50 százalékos növekedés: tarol az Audi!

Pénzcentrum
2008. szeptember 22. 13:00

Úgy fest, a pénzpiaci válság az autópiacra is kihat, ugyanis az augusztusi adatok alapján mintegy 15,5 százalékkal kevesebb autót sikerült az európai gyártóknak eladniuk, mint tavaly ilyenkor. Az Audi A4 azonban tarolni tudott, az idei utolsó nyári hónapban ugyanis közel 50 százalékkal több kelt el belőle, mint egy évvel korábban.

A Jato legfrissebb eladási adatai alapján az új gépjárművek eladásai is jelentősen visszaestek, köszönhetően a hónapok óta tartó magas üzemanyagáraknak, és a romló gazdasági hangulatnak is. Az augusztusi jelentős visszaesés mellett azonban az év eddig eltelt hónapjainak összesített eladásait nézve is 3,8 százalékos a csökkenés.

Ebben a környezetben azonban szép teljesítmény a Volkswagentől, hogy immár ötödik hónapja vezeti a legkelendőbb európai márkák listáját, háta mögé szorítva olyan gyártókat, mint a Ford, a Renault, az Opel/Vauxhall és a Peugeot.

Azonban bármelyik gyártó eladási adatait nézzük is, mindegyik jelentős visszaesést szenvedett el, a legnagyobbat az Opel, több mint 23 százalékot, a legkevesebbet pedig az Audi, mindössze 2,2 %-ot.

Bár a legjobb eladást produkálók listájára még így sem kerülhettek fel, mégis egyedül a Dacia és a Subaru tudták eladási forgalmukat növelni. Az abszolút győztesnek az idei év eladásainak bővülését tekintve a Nissan tekinthető, a maga 20,5 százalékos forgalom növekedésével.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Mivel a VW vezeti a legkelendőbb gyártók listáját, nem meglepő, hogy a modellek terén is a Golf áll az első helyen, annak ellenére, hogy idén augusztusban közel 9 százalékkal kevesebb fogyott belőle, mint tavaly ilyenkor, azonban ha az elmúlt nyolc hónapot tekintjük, 12,6 százalékos forgalom bővülés figyelhető meg.

Az Audi rekordot tudott dönteni nyár végén, ekkor ugyanis az A4-es modellből 49,8 százalékkal többet adtak el, így Európában a második legfelkapottabb márkává avanzsált elő, maga mögé szorítva olyan típusokat, mint a Peupeot évek óta kedvelt 207-ese, vagy a Ford Focus.

EZT OLVASTAD MÁR?