Vezetőváltás után meglepetésre készül a Volvo!

Pénzcentrum
2008. szeptember 3. 11:00

A dollár gyengülése, az üzemanyagárak emelkedése és a Volvo iránti kereslet csökkenése dollár milliárdokat húzott ki a tulajdonos Ford autógyár zsebéből, ezért a tengerentúlon a vezetőváltás mellett döntöttek az utolsó európai egységnél. A Ford az 53 éves brit Stephen Odell személyében a negyedik elnök-vezérigazgatót nevezte ki a Volvo élére, mióta 1999-ben 6,43 milliárd dollárért (965 milliárd forintért) megvásárolták a svéd autógyárat.

A legfőbb célkitűzések közé a Volvo régi hírnevének visszaszerzése és a tengerentúli piacok visszahódítása tartozik. Az új vezérigazgató elsőszámú feladata a Volvo legnépszerűbb márkák közé emelésének kidolgozása. Három évvel ezelőtt a nyereség nagy százaléka még a svéd luxusautók értékesítéséből származott, azóta azonban több milliárd dollárt veszített a Ford az üzleten.

Az elmúlt öt évben az amerikai dollár sokat gyengült a svéd koronához képest és ez megnehezítette és ötödével csökkentette az értékesítéseket a tengerentúlon, miközben a versenytársak (Lexus, BMW, Subaru) fokozni tudták az eladásaikat. 2004-ben még 140 ezer Volvo talált gazdára az USA-ban, tavaly viszont már csak 106 ezer, ami tízezerrel elmarad az összeolvadást megelőző adatoktól is.

Az amerikaiak már többször fontolóra vették a Volvo értékesítését, de nem könnyen szabadulnak a gyártól, sőt még a saját típusaikban is alkalmazzák a legendás hírű svéd biztonsági fejlesztéseket. A vásárlói szokások változása - miszerint napjainkban inkább a kisebb és alacsonyabb fogyasztású autókat keresik - sem kedvez a Volvónak, de az új vezetés meglepetéssel készül a jövő hónapban megrendezésre kerülő Párizsi Autó Kiállításon.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

NAPTÁR
Tovább
2023. március 22. szerda
Beáta, Izolda
12. hét
Március 22.
A víz világnapja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?