Januártól olcsóbb lehet a gépjárműhitel

Pénzcentrum
2008. szeptember 3. 08:45

Januártól egyszerűsödik a gépjármű-finanszírozás, ugyanis elegendő lesz a magánokirat is a zálogjog érvényesüléséhez, így több tíz ezer forintnyi közjegyzői díjat, és természetesen fáradságot spórolhatunk meg - írja a Világgazdaság.

Az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium főosztályvezetője, Sáriné Simkó Ágnes tájékoztatta erről az újságot, hogy a jövőben magánokiratban is elegendő lesz rögzíteni a zálogjogi nyilvántartásba vételhez a gépjármű típusát, az alvázszámot, a rendszámot és a motorszámot.

Továbbá lehetővé válik majd az is - a tervek szerint - , hogy a közjegyzői kamara honlapján utána nézhessen bárki, hogy a megvásárolni kívánt járműt terheli-e zálogjog, vagy sem, és ehhez még a személyazonosságot sem kell megadni. Mindezt persze ingyenesen.

A módosítást két éve kezdeményezte a Magyar Lízingszövetség, ugyanis a jelenlegi szabályok szerint közokiratba kell foglalni a fenti adatokat, amihez meg kell jelennie a vevőnek és a finanszírozónak is a közjegyző előtt, ami jelentős anyagi és adminisztrációs terhet ró a felekre.

A jövőben tehát csak a regisztrálást kell majd megfizetnie az érintettnek, hacsak a hitelező nem ragaszkodik a külön végrehajtói okirathoz is.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az új szabályozás várhatóan 2009 januárjában lép majd hatályba.

Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 29. szerda
Auguszta
13. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. március 29. 20:57