A sofőrök felének elege van, a britek 20 százaléka eladná az autóját!

Pénzcentrum
2007. december 12. 15:00

Az autóvezetők nagy része van úgy vele, hogy a folyamatosan növekvő költségek egyre nehezebbé teszik egy autó fenntartását. A britek közel fele tartja az egyre több pénzbe kerülő járművet lassan megengedhetetlen luxusnak. A folyamatosan emelkedő benzinár, az adók, a növekvő biztosítási és általános költségek sokak számára egyre nehezebbé teszik egy autó fenntartását.

2008-ban a megkérdezettek 20 százaléka tervezi eladni az autóját, ha találnak egy olcsó, praktikus, és kényelmes alternatívát a dugókban való ücsörgés, és a hatalmas tankolási költségek helyett, derült ki egy nemrég készített tanulmányból.

A fentiek mellett a sofőrök 30 százaléka aggódik amiatt, hogy a gépjárművek mennyire szennyezik a környezetet, és 34 százalék nyilatkozta azt, hogy szívesen venne egy kevésbé környezetszennyező autót, ha megengedhetné magának.

A lakosok 23 százaléka ismerte be, hogy naponta mindössze alig egy órán keresztül használja az autóját. 46 százalék szerint túl sok jármű van az utakon, és valamit kellene tennie a kormányzatnak azért, hogy csökkentsék a négy keréken közlekedő lakosok által okozott zsúfoltságot.

A felmérést készítő WhizzGo ügyvezető igazgatója szerint az embereknek szükségük van autóra, de egyre inkább kezd elegük lenni a költségekből, amibe egy jármű fenntartása kerül, különösen akkor, ha csak hétvégi kiruccanásokhoz, vagy csak nagybevásárláshoz használják.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 23 029 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az MBH Bank 23 274 forintos törlesztőt (THM 14,56%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Így a leleményes cégek előtt megvan a lehetőség, hogy kitaláljanak egy alternatívát arra, hogy ha valaki csak néha szeretne autót használni, akkor ne kerüljön annyiba, mintha ki sem szállna belőle egész héten...

Így szerezheted meg az első 100 vevőd

Egy új vállalkozás indítása vagy egy új termék bevezetése mindig izgalmas, de ugyanakkor kihívásokkal teli időszakot jelent az üzleti életben.

Egyre nehezebb a magyar befektetők dolga: újabb dologra kell most nagyon figyelni

Nincs egyszerű dolguk azoknak a vállalatoknak, amelyek közösségi finanszírozási platformon keresztül szeretnének értékpapírt kibocsátani.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. június 11. vasárnap
Barnabás
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. június 10. 19:16