16 °C Budapest

A sofőrök felének elege van, a britek 20 százaléka eladná az autóját!

Pénzcentrum
2007. december 12. 15:00

Az autóvezetők nagy része van úgy vele, hogy a folyamatosan növekvő költségek egyre nehezebbé teszik egy autó fenntartását. A britek közel fele tartja az egyre több pénzbe kerülő járművet lassan megengedhetetlen luxusnak. A folyamatosan emelkedő benzinár, az adók, a növekvő biztosítási és általános költségek sokak számára egyre nehezebbé teszik egy autó fenntartását.

2008-ban a megkérdezettek 20 százaléka tervezi eladni az autóját, ha találnak egy olcsó, praktikus, és kényelmes alternatívát a dugókban való ücsörgés, és a hatalmas tankolási költségek helyett, derült ki egy nemrég készített tanulmányból.

A fentiek mellett a sofőrök 30 százaléka aggódik amiatt, hogy a gépjárművek mennyire szennyezik a környezetet, és 34 százalék nyilatkozta azt, hogy szívesen venne egy kevésbé környezetszennyező autót, ha megengedhetné magának.

A lakosok 23 százaléka ismerte be, hogy naponta mindössze alig egy órán keresztül használja az autóját. 46 százalék szerint túl sok jármű van az utakon, és valamit kellene tennie a kormányzatnak azért, hogy csökkentsék a négy keréken közlekedő lakosok által okozott zsúfoltságot.

A felmérést készítő WhizzGo ügyvezető igazgatója szerint az embereknek szükségük van autóra, de egyre inkább kezd elegük lenni a költségekből, amibe egy jármű fenntartása kerül, különösen akkor, ha csak hétvégi kiruccanásokhoz, vagy csak nagybevásárláshoz használják.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Így a leleményes cégek előtt megvan a lehetőség, hogy kitaláljanak egy alternatívát arra, hogy ha valaki csak néha szeretne autót használni, akkor ne kerüljön annyiba, mintha ki sem szállna belőle egész héten...

NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?