Első autó? A legjobb választások rangsora!

Pénzcentrum
2007. november 27. 10:15

A friss jogosítvánnyal rendelkezők esetében kiemelten fontos kérdés, hogy az az autó, amelybe első útjaik során beleülnek mekkora biztonságot tud nyújtani egy esetleges baleset során. Emellett persze a várhatóan szűkre szabott pénztárcával gazdálkodó fiatalok számára az is fontos, hogy az adott modell elérhető árú és alacsony fogyasztású legyen. Jogosan merül fel a kérdés: van egyáltalán ilyen modell a piacon?

Az amerikai Forbes idén novemberben elkészítette a friss jogosítvánnyal rendelkező fiatalok számára optimálisnak ítélt modellek listáját. Az ár-érzékeny magyar vásárlók számára bizonyosan rémisztő a lista, az amerikai autósszövetség szakemberei szerint ugyanis a fiatal vezetők számára megfelelő modellek legalább a középkategóriából kerülnek ki.

A szakemberek szerint ez esetben kifejezetten igaz a minél nagyobb annál jobb szabály, a töréstesztek ugyanis arról tanúskodnak, hogy a mini- és kiskategóriás autók többsége nem tud eléggé nagy biztonságot garantálni.

A Forbes több tényezőből álló feltételrendszer alapján választotta ki a zöldfülű autóvezetőknek szánt autókat. A választásban a legfontosabb szerepet az elektromos menetstabilizáló megléte és a modell által a törésteszteken elért eredmények játszották. A szakemberek azonban emellett figyelembe vették a modellek fogyasztói árát, fogyasztását, fenntartási költséget és értékállóságát is.

Az elektromos menetstabilizáló mint követelmény azért jelent meg a lista elkészítésekor, mert az az előzetes felmérések szerint közel 40 százalékkal csökkenti az egy résztvevős balesetek számát, és várhatóan minden második autóbalesetben elhalálozó autóst vagy utast megmenthetne.

A végül kialakult listán a most kapható, 2008-as modellek szerepelnek, így az főként azok számára jelenthet segítséget, akik karácsonyra szeretnék frissen jogsit szerzett gyermeküket megajándékozni egy új autóval, vagy szeretnének olyan új, családi autót választani, amely megfelel egy kezdő sofőr igényeinek.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 23 029 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az MBH Bank 23 274 forintos törlesztőt (THM 14,56%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A végül kialakult listán egyértelmű túlsúlyban vannak a japán modellek. Ez mindenképpen a két legnagyobb gyártó a Toyota és a Honda azon törekvésének köszönhető, hogy a lehető legbiztonságosabb modellekkel lépjenek piacra.

Azok számára, akiknél a családi költségvetés szűkebbre szabja a kereteket, a szakemberek azt ajánlják, hogy a használt piacon is inkább a nagyobb, a fent felsorolt modellek korábbi változatait keressék.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. május 28. vasárnap
Emil, Csanád
21. hét
Május 28.
Hősök napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. május 28. 16:06