17 °C Budapest

Első autó? A legjobb választások rangsora!

Pénzcentrum
2007. november 27. 10:15

A friss jogosítvánnyal rendelkezők esetében kiemelten fontos kérdés, hogy az az autó, amelybe első útjaik során beleülnek mekkora biztonságot tud nyújtani egy esetleges baleset során. Emellett persze a várhatóan szűkre szabott pénztárcával gazdálkodó fiatalok számára az is fontos, hogy az adott modell elérhető árú és alacsony fogyasztású legyen. Jogosan merül fel a kérdés: van egyáltalán ilyen modell a piacon?

Az amerikai Forbes idén novemberben elkészítette a friss jogosítvánnyal rendelkező fiatalok számára optimálisnak ítélt modellek listáját. Az ár-érzékeny magyar vásárlók számára bizonyosan rémisztő a lista, az amerikai autósszövetség szakemberei szerint ugyanis a fiatal vezetők számára megfelelő modellek legalább a középkategóriából kerülnek ki.

A szakemberek szerint ez esetben kifejezetten igaz a minél nagyobb annál jobb szabály, a töréstesztek ugyanis arról tanúskodnak, hogy a mini- és kiskategóriás autók többsége nem tud eléggé nagy biztonságot garantálni.

A Forbes több tényezőből álló feltételrendszer alapján választotta ki a zöldfülű autóvezetőknek szánt autókat. A választásban a legfontosabb szerepet az elektromos menetstabilizáló megléte és a modell által a törésteszteken elért eredmények játszották. A szakemberek azonban emellett figyelembe vették a modellek fogyasztói árát, fogyasztását, fenntartási költséget és értékállóságát is.

Az elektromos menetstabilizáló mint követelmény azért jelent meg a lista elkészítésekor, mert az az előzetes felmérések szerint közel 40 százalékkal csökkenti az egy résztvevős balesetek számát, és várhatóan minden második autóbalesetben elhalálozó autóst vagy utast megmenthetne.

A végül kialakult listán a most kapható, 2008-as modellek szerepelnek, így az főként azok számára jelenthet segítséget, akik karácsonyra szeretnék frissen jogsit szerzett gyermeküket megajándékozni egy új autóval, vagy szeretnének olyan új, családi autót választani, amely megfelel egy kezdő sofőr igényeinek.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A végül kialakult listán egyértelmű túlsúlyban vannak a japán modellek. Ez mindenképpen a két legnagyobb gyártó a Toyota és a Honda azon törekvésének köszönhető, hogy a lehető legbiztonságosabb modellekkel lépjenek piacra.

Azok számára, akiknél a családi költségvetés szűkebbre szabja a kereteket, a szakemberek azt ajánlják, hogy a használt piacon is inkább a nagyobb, a fent felsorolt modellek korábbi változatait keressék.

Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?