10 °C Budapest

Totálkáros autók - megveszik még egyszer?

Pénzcentrum
2007. december 10. 13:00

Sokat elárul egy autó használati értékéről az, hogy egy traumás baleset után az autósok mekkora hányada választja ismét azt a márkát, tehát mennyire elégedett az adott modell teljesítményével és biztonságosságával.

A brit Auto Express számára készített exkluzív felmérésben egy biztosító társaság ezért annak járt utána, hogy a totálkárosnak minősített autósok mekkora arányban választják ismét ugyanazt a márkát, amellyel balesetet szenvedtek.

Sokakat meglephet, de a felmérés szerint a leghűségesebb autóvásárlók a Fordot választják, a totálkárosnak minősített Fordok tulajdonosainak 40,3 százaléka ismét az amerikai gyártó és modelljei mellett teszi le a voksát.


A Ford ezzel olyan európai luxusmárkákat utasított maga mögé mint a Mercedes vagy a BMW. A második helyen a Volkswagen végzett, eredménye alig marad el a Fordtól, a harmadikon pedig újabb meglepetésre nem a BMW, hanem nagy riválisa, a Mercedes.

A német márkák közül egyedül a Volkswagen-csoporthoz tartozó Audi teljesítménye silány etéren. Bár az Audi modellekről a legtöbb autósnak a kiváló vezetési élmény ás a kimagasló minőség jut eszébe, a márka az újravásárlási listán csak tizenharmadik helyen végzett.

A legrosszabb teljesítményt a Hyundai és a Seat tudhatja magáénak, az újravásárlási ráta mindkét esetben kiábrándítóan alacsony: a totálkáros Hyundai-ok 15,3, míg az ugyanilyen Seatok tulajdonosainak 14,8 százaléka választaná ismét ugyanazt a márkát.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 6. csütörtök
Ivett, Frida
18. hét
Május 6.
Jelszó világnap
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?