Totálkáros autók - megveszik még egyszer?

Pénzcentrum
2007. december 10. 13:00

Sokat elárul egy autó használati értékéről az, hogy egy traumás baleset után az autósok mekkora hányada választja ismét azt a márkát, tehát mennyire elégedett az adott modell teljesítményével és biztonságosságával.

A brit Auto Express számára készített exkluzív felmérésben egy biztosító társaság ezért annak járt utána, hogy a totálkárosnak minősített autósok mekkora arányban választják ismét ugyanazt a márkát, amellyel balesetet szenvedtek.

Sokakat meglephet, de a felmérés szerint a leghűségesebb autóvásárlók a Fordot választják, a totálkárosnak minősített Fordok tulajdonosainak 40,3 százaléka ismét az amerikai gyártó és modelljei mellett teszi le a voksát.


A Ford ezzel olyan európai luxusmárkákat utasított maga mögé mint a Mercedes vagy a BMW. A második helyen a Volkswagen végzett, eredménye alig marad el a Fordtól, a harmadikon pedig újabb meglepetésre nem a BMW, hanem nagy riválisa, a Mercedes.

A német márkák közül egyedül a Volkswagen-csoporthoz tartozó Audi teljesítménye silány etéren. Bár az Audi modellekről a legtöbb autósnak a kiváló vezetési élmény ás a kimagasló minőség jut eszébe, a márka az újravásárlási listán csak tizenharmadik helyen végzett.

A legrosszabb teljesítményt a Hyundai és a Seat tudhatja magáénak, az újravásárlási ráta mindkét esetben kiábrándítóan alacsony: a totálkáros Hyundai-ok 15,3, míg az ugyanilyen Seatok tulajdonosainak 14,8 százaléka választaná ismét ugyanazt a márkát.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 19. csütörtök
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?