16 °C Budapest

Most még nem késő Ladát venni

Pénzcentrum
2007. december 10. 08:30

Az Avtovaz kizárólagos partnereként száll a ringbe az orosz piac meghódításáért a Renault-Nissan. A hét végi megállapodás értelmében a jövő év első negyedében 25 százalék erejéig francia kézbe kerül a Lada gyártója. A franciák nem hozták nyilvánosságra a vételárat, de elemzők jelenleg mintegy 5,7 milliárd dollárra becsülik az Avtovaz értékét, és a hírek szerint a Renault nyereségességet is figyelembevevő prémiumot ajánlott a 25 százalékért - írja a Népszabadság.

Az Avtovazra pályázott a General Motors (GM) is, amellyel 2001-ben együttműködési megállapodás született a Chevrolet Niva gyártására, és a Fiatot is az esélyesek között tartották számon. Bennfentesek szerint a potenciális vevők között volt a kanadai Magna International, valamint a Volkswagen is. Az Avtovazt ellenőrző, több mint 75 százalékos pakettel rendelkező állami Russian Technologies, régebben ismert nevén Rosoboronexport, az orosz fegyverexportot bonyolító cég képviselője bejelentette, hogy a későbbiekben nyilvános kibocsátást is tervez, ám 25 plusz 1 szavazatot mindenképp meg kíván őrizni.

A szovjet ipar büszkesége, a Lada 2005-re a piac 51,8 százalékát uralta, majd mélyrepülés következett. Tavaly már csak 37,5 százalékkal dicsekedhetett, míg erre az esztendőre már csak 26 százalékot jelez a Global Insight felmérése.. A Renault-Avtovaz együttműködés évi másfél millió autó gyártását irányozza elő, forgalomba hozatalukat átlag 15 000 dolláros áron tervezik.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 24. péntek
Gábor, Karina
12. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?