25 °C Budapest

Mennyit számít az autó színe? Többet, mint hinnéd...

Pénzcentrum
2007. december 5. 13:00

A használt autóvásárlás során bizonyosan nem szerepel a legfontosabb tényezők között az adott gépjármű színe, amely azonban a későbbiekben még a biztosítási díj összegét is befolyásolja. A szín legfeljebb új autók esetében játszhat fontos szerepet, itt ugyanis a vásárló dönthet, hogy milyen festékkel guruljon le az adott modell a futószalagról.

A DuPont 54 éve készítette el első, globális felmérését az autóvásárlók által választott színekkel kapcsolatban. Mostani, 2006-ra vonatkozó felmérésében, a társaság arra a következtetésre jutott, hogy ahogy a fogyasztás, úgy a választott színek is áldozatául estek a globalizációnak, s azokban egyre kisebb szerepet játszik a helyi kultúra.

Európában és jelenleg már a világon mindenhol az ezüst a legkedveltebb szín, amely 2000-ben vette át a vezető szerepet a zöldtől. A DuPont autószínekről szóló felmérésének 54 éve alatt még egyetlen szín sem uralta ilyen hosszú idei a világ autóvásárlóinak szívét.

Kontinensünkön az ezüst aránya eléri a 28 százalékot, melyet sorban a fekete (24 százaléka) és a szürke (16%) követ. Az ezüst és a szürke esetében egyébként is megfigyelhető az árnyalatok szaporodása. Az ezüst fölénye azonban nem érvényesülhet minden kategóriában, a luxusautók és a terepjárók esetében a vásárlók többsége inkább az elegánsabbnak tartott feketét választja.


Forrás: DuPont

Az elmúlt évi eredményekhez képest teret nyert a piros és a narancs, melyek főként a sportkocsit választók körében és a kiskategóriában hódítanak. A szürke és az ezüst után sokan választják még a kéket, mely a piroshoz hasonlóan főként a miniautók és a sportkocsik esetében gyakori.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A DuPont felmérése rávilágít arra, hogy a fogyasztók az autóvásárlás terén is egyre inkább az egyediségre vágynak, ezt az igényt pedig az autógyártók limitált szériás modellekkel és különböző csomagokkal próbálják kielégíteni, mindehhez persze hozzátartozik, hogy bővítik a színskálát is.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22