-1 °C Budapest

Egyre több drága autót veszünk...

Pénzcentrum
2007. szeptember 20. 09:00

Az idén jobb eredményt értek el a magyar autókereskedők, mint a német kollégáik. Itthon augusztusban 4,4 százalékkal helyeztek több autót forgalomba az előző év augusztusához képest, miközben Németországban csak 2,2 százalékkal - írja a Világgazdaság.

Nyolc hónap viszonylatában azonban 6,8 százalékkal kevesebb volt a forgalomba helyezés, bár a németek még így is mögöttünk zártak, 7,6 százalékos csökkenéssel. A Magyar Gépjárműimportőrök Egyesületének elnöke szerint a forgalom több mint 80 százalékát adó kisautók és alsó középkategóriás autó eladása viszont jelentősen visszaesett, ami a vásárlóerő csökkenésének köszönhető.

A drágább autó esetén viszont nem lehetett okuk panaszra a kereskedőknek, a sportkocsi és terepjáró eladások száma növekedett augusztus végéig. Az utóbbiból 825-tel többet adtak el az idén, összesen 3 659-et.

Uniós szinten az új autók regisztrációja 2,5 százalékkal növekedett tavaly augusztushoz képest. Az első nyolc hónapot tekintve pedig 0,5 százalékos volt a piacbővülés.

Az Unióhoz csatlakozott új országok még mindig magasan az átlag felett teljesítenek, a balti államok 30-49 százalékos növekedést produkáltak, majd a legjobban listáján őket követi Lengyelország (25 százalék), Szlovénia (8,6 százalék), Csehország (8,3 százalék), és Szlovákia (7,2 százalék).

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1,5 millió forintot igényelnél, 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 929 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 958 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A régi uniós országokban a német piac szűkülése nem egyedülálló, csökkentek az eladások Finnországban, Dániában, Ausztriában, Belgiumban, Luxemburgban és Spanyolországban is.

Itthon augusztusban a Volkswagen Golf produkálta a legtöbb eladást (27 704 db), ezután pedig a legnépszerűbb autók a magyar piacon az Opel Corsa (21 122), a Renault Clio (20 062), és végül a Ford Focus (19 530).

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 9. szombat
Natália
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
OTTHONTEREMTÉS 2024-BEN
Jelzáloghitelek, CSOK Plusz, Babaváró és ingatlanpiaci trendek
Most nem