Új helyett tarol a használtautó

Pénzcentrum
2007. július 11. 10:30

Az új autó eladások számának csökkenésével egy időben élénkülés tapasztalható a használt autók piacán, amely egyrészt a megfontoltabb fogyasztói döntéseknek, másrészt a megszorító csomag bérekre gyakorolt hatásának köszönhető - írja a Népszabadság.

A használt autópiac élénküléséhez mindenképpen hozzájárult a regisztrációs adó csökkenése is, melynek következtében az idei év első hat hónapjában közel 50 százalékkal nőtt a jó állapotú importautók behozatala 2006 hasonló időszakához képest.


Emellett jelentős mértékben nőtt a biztonság a kereskedésekben és a piacokon is, ahol már néhány telefonhívás és rövid vizsgálat segítségével kideríthető, hogy az eladó megpróbálja-e az ósdi trükkökhöz nyúlva átverni a vevőt.

Az elérhető áron megkapható használt autók iránti kereslet megnövekedése árfelhajtó hatással volt a piacon, a jelenleg igencsak magas árak letöréséhez azonban Fojt Attila, a Magyar Gépjármű-kereskedők Országos Szövetségének elnöke szerint nem elég az egyre erősödő konkurenciaharc, ahhoz újabb regisztrációs adó csökkentésre lenne szükség.

Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. április 2. vasárnap
Áron
13. hét
Április 2.
Virágvasárnap
Április 2.
Ifjúsági világnap
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. április 1. 19:18
Pénzcentrum  |  2023. április 1. 18:35