26 °C Budapest

"Árnyékautókkal" kozmetikáznak az autókereskedők...

Pénzcentrum
2007. szeptember 13. 09:00

Fiktív eladásokkal kozmetikázzák a statisztikákat a márkakereskedők, akik nem tudják teljesíteni a gyártó által elvárt értékesítési adatokat, mondta el a Magyar Nemzetnek Balogh Árpád, a Gépjármű-Kereskedők Országos Szövetségének (GÉMOSZ) alelnöke.

A jelenségről általában csak szóbeszédeket hallani, Balogh Árpád szerint azonban a valójában parlagon heverő "felesleg" eladottként való feltüntetése nem csak Magyarországra, de egész Európára jellemző jelenség. A gyártók a tulajdonosi nyomás miatt ugyanis tervteljesítést várnak a márkakereskedőktől.

Ez a jelenség természetes része az autógyártásnak, hiszen magukat a gyártókat is az eladott modellek darabszáma után ítélik meg, ettől függ a menedzsment prémiuma. Az értékesíti számok a cégek tőzsdei árfolyamára is hatással vannak.

A kozmetikázás lényege, hogy a márkakereskedő a gyártó által megadott limithez szükséges autókat saját részére megvásárolja, a finanszírozásból adódó többletterhet pedig megfelelő az importőrrel.

A Magyar Gépjármű-importőrök Egyesületének elnöke, Győző Gábor szerint a jelenségről csakis beszélnek, nincs rá semmilyen tárgyi bizonyíték, hogy "árnyékautók" bármilyen mennyiségben is léteznének.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Győző Gábor szerint főként azért valószínűtlen ennek a módszernek az alkalmazása, mert csak ideiglenes megoldást jelenthet a kereskedő gondjaira, a terveket ugyanis minden évben értékesíteni kell, a feleslegképzés pedig előbb utóbb ellehetetlenítené a kereskedőket.

Emellett a MGE-nek arról sincs tudomása, hogy az importőrök bármilyen eszközzel magasabb eladási számok elérésére ösztönöznék a márkakereskedőket.

A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 29. péntek
Mihály
39. hét
Szeptember 29.
Kutatók éjszakája
Szeptember 29.
Nemzetközi kávé nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM