15 °C Budapest

"Árnyékautókkal" kozmetikáznak az autókereskedők...

Pénzcentrum
2007. szeptember 13. 09:00

Fiktív eladásokkal kozmetikázzák a statisztikákat a márkakereskedők, akik nem tudják teljesíteni a gyártó által elvárt értékesítési adatokat, mondta el a Magyar Nemzetnek Balogh Árpád, a Gépjármű-Kereskedők Országos Szövetségének (GÉMOSZ) alelnöke.

A jelenségről általában csak szóbeszédeket hallani, Balogh Árpád szerint azonban a valójában parlagon heverő "felesleg" eladottként való feltüntetése nem csak Magyarországra, de egész Európára jellemző jelenség. A gyártók a tulajdonosi nyomás miatt ugyanis tervteljesítést várnak a márkakereskedőktől.

Ez a jelenség természetes része az autógyártásnak, hiszen magukat a gyártókat is az eladott modellek darabszáma után ítélik meg, ettől függ a menedzsment prémiuma. Az értékesíti számok a cégek tőzsdei árfolyamára is hatással vannak.

A kozmetikázás lényege, hogy a márkakereskedő a gyártó által megadott limithez szükséges autókat saját részére megvásárolja, a finanszírozásból adódó többletterhet pedig megfelelő az importőrrel.

A Magyar Gépjármű-importőrök Egyesületének elnöke, Győző Gábor szerint a jelenségről csakis beszélnek, nincs rá semmilyen tárgyi bizonyíték, hogy "árnyékautók" bármilyen mennyiségben is léteznének.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Győző Gábor szerint főként azért valószínűtlen ennek a módszernek az alkalmazása, mert csak ideiglenes megoldást jelenthet a kereskedő gondjaira, a terveket ugyanis minden évben értékesíteni kell, a feleslegképzés pedig előbb utóbb ellehetetlenítené a kereskedőket.

Emellett a MGE-nek arról sincs tudomása, hogy az importőrök bármilyen eszközzel magasabb eladási számok elérésére ösztönöznék a márkakereskedőket.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?