23 °C Budapest

150 ezret a beállódért: akár ennyit fizetnek az elkeseredett autósok

Pénzcentrum
2007. szeptember 12. 14:00

Új bérleti piac felfutására számíthatnak a nagyvárosok külső kerületeiben és az ingázásról híres agglomerációs kisvárosokban élők Nagy-Britanniában. A bérleti szerződések tárgyát azonban jelen esetben nem családi házak, vagy lakások, hanem a családi házak kocsifelhajtói adják.

A felhajtókat az olyan ingázók veszi igénybe, akik nem szeretnék a havi több száz fontra rúgó parkolási díjat kifizetni, de túlságosan távol laknak a tömegközlekedési eszközöktől ahhoz, hogy minden nap gyalog tegyék meg az utat odáig.

Saját példájából merítve ötletet egy londoni cégnél dolgozó szakember, hivatását feladva megalapított parkolóhely közvetítő vállalkozását, mely manapság már 8000 különböző helyszínen tud ajánlani megfelelő parkolási lehetőséget a legnagyobb városokban, így Londonban, Manchesterbe, Leedsben, Bristolban., Glasgowban, Edinburghban és Cardiffban.

A közvetítésre szakosodott cég egy internetes felületen keresztül teremti meg a felek egymásra találásának lehetőségét. A szolgáltatásért pedig a bérleti díj 15 százalékát kéri el jutalékként formájában. Persze a plusz bevételt a felhajtóját kiadó magánszemélynek be kell vallania.

A plusz jövedelem azonban jól jöhet a kiadás iránt érdeklő, főként idős embereknek, akik számára a mellékes mellett, az állandó autósforgalom biztonságot jelent, hiszen azt a látszatot kelti, hogy folyamatosan van élet a házban.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A felhajtók kiadása olyannyira népszerű lett, hogy megszaporodott a közvetítőcégek a száma, a mindenre elszánt ingázók pedig akár havi 400 fontot (151 ezer forintot) is hajlandóak fizetni a parkolásért, főleg a főváros környékén. Vidéken a díjak 50 és 150 font (19 és 56 ezer forint) között mozognak.

Hasonló megegyezésre hazánkban is lenne lehetőség, főként a magasabb parkolási díjjal sújtott budai kerületekben. Azt azonban, hogy az ingázóknak mennyire érné meg, autójukat a külső kerületekben hagyva, tömegközlekedésre szállni, nem lehet tudni. Az ötletet mindesetre könnyen relevánssá tehetné a belvárosi forgalom korlátozása és az áthajtási díj bevezetése.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 05:44