23 °C Budapest

150 ezret a beállódért: akár ennyit fizetnek az elkeseredett autósok

Pénzcentrum
2007. szeptember 12. 14:00

Új bérleti piac felfutására számíthatnak a nagyvárosok külső kerületeiben és az ingázásról híres agglomerációs kisvárosokban élők Nagy-Britanniában. A bérleti szerződések tárgyát azonban jelen esetben nem családi házak, vagy lakások, hanem a családi házak kocsifelhajtói adják.

A felhajtókat az olyan ingázók veszi igénybe, akik nem szeretnék a havi több száz fontra rúgó parkolási díjat kifizetni, de túlságosan távol laknak a tömegközlekedési eszközöktől ahhoz, hogy minden nap gyalog tegyék meg az utat odáig.

Saját példájából merítve ötletet egy londoni cégnél dolgozó szakember, hivatását feladva megalapított parkolóhely közvetítő vállalkozását, mely manapság már 8000 különböző helyszínen tud ajánlani megfelelő parkolási lehetőséget a legnagyobb városokban, így Londonban, Manchesterbe, Leedsben, Bristolban., Glasgowban, Edinburghban és Cardiffban.

A közvetítésre szakosodott cég egy internetes felületen keresztül teremti meg a felek egymásra találásának lehetőségét. A szolgáltatásért pedig a bérleti díj 15 százalékát kéri el jutalékként formájában. Persze a plusz bevételt a felhajtóját kiadó magánszemélynek be kell vallania.

A plusz jövedelem azonban jól jöhet a kiadás iránt érdeklő, főként idős embereknek, akik számára a mellékes mellett, az állandó autósforgalom biztonságot jelent, hiszen azt a látszatot kelti, hogy folyamatosan van élet a házban.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A felhajtók kiadása olyannyira népszerű lett, hogy megszaporodott a közvetítőcégek a száma, a mindenre elszánt ingázók pedig akár havi 400 fontot (151 ezer forintot) is hajlandóak fizetni a parkolásért, főleg a főváros környékén. Vidéken a díjak 50 és 150 font (19 és 56 ezer forint) között mozognak.

Hasonló megegyezésre hazánkban is lenne lehetőség, főként a magasabb parkolási díjjal sújtott budai kerületekben. Azt azonban, hogy az ingázóknak mennyire érné meg, autójukat a külső kerületekben hagyva, tömegközlekedésre szállni, nem lehet tudni. Az ötletet mindesetre könnyen relevánssá tehetné a belvárosi forgalom korlátozása és az áthajtási díj bevezetése.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 23. hétfő
Dezső
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?