3 °C Budapest

Véget vetnek a száguldozásnak - lekerült a listáról a Porsche

Pénzcentrum
2007. szeptember 7. 11:00

A globális baleseti statisztikákat látva senki sem csodálkozik azon, hogy a biztonsági öv mellett sorra vonultatják fel a gyártók és teszik kötelezővé a kormányok a biztonsági eszközöket, a fej és láblégzsákoktól a menetstabilizálóig.

Az egyik német autókölcsönző elég egyedi módon, de beszáll a balesetek elleni küzdelembe, és leveszi kínálatáról a német Volkswagen Csoport által gyártott Porsche modelleket.

A Sixt elnevezést viselő kölcsönző tulajdonosai úgy vélik, hogy a több száz lóerővel rendelkező csodajárgányok vezetése tapasztalt vezetőket és megfelelő felelősségérzetet kíván. Az első feltétel ellenőrzéséhez nem rendelkeznek a megfelelő eszközökkel, a második esetében pedig az a tapasztalatuk, hogy ügyfeleik sok esetben nem megfelelően bánnak a kölcsönzött autókkal.

A cég menedzsere elmondta, hogy egy esetben egy névtelen ügyfél az egyik Porshcével a Nunburgringet látogatta meg, ahol sikerült olyan mértékig leégetnie a gumikat, hogy végül mind a négy abroncsot le kellett cseréltetni.

Persze érdekes kérdés, hogy ha a cég valóban több éves tapasztalattal rendelkezik az ügyfelek autókezelési szokásaira vonatkozóan, miért merül fel bennük egyáltalán egy Porsche flotta vásárlása. Pontosan azoké a modelleké, melyek a gyártó által keltett imázs szerint is száguldásra születtek.

Természetesen hazánkban egy Porschéval sem szabad átlépni az autópályák esetében érvényes 130 km/h-ás sebességi korlátot, Németország esetében azért válik érdekessé ez a kérdés, mert az ország legtöbb autópályája esetében nincs sebességi korlát, az autóvezető szabadon megválaszthatja, hogy milyen sebességet tart optimálisnak.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 28. hétfő
Stefánia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?