12 °C Budapest

Véget vetnek a száguldozásnak - lekerült a listáról a Porsche

Pénzcentrum
2007. szeptember 7. 11:00

A globális baleseti statisztikákat látva senki sem csodálkozik azon, hogy a biztonsági öv mellett sorra vonultatják fel a gyártók és teszik kötelezővé a kormányok a biztonsági eszközöket, a fej és láblégzsákoktól a menetstabilizálóig.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az egyik német autókölcsönző elég egyedi módon, de beszáll a balesetek elleni küzdelembe, és leveszi kínálatáról a német Volkswagen Csoport által gyártott Porsche modelleket.

A Sixt elnevezést viselő kölcsönző tulajdonosai úgy vélik, hogy a több száz lóerővel rendelkező csodajárgányok vezetése tapasztalt vezetőket és megfelelő felelősségérzetet kíván. Az első feltétel ellenőrzéséhez nem rendelkeznek a megfelelő eszközökkel, a második esetében pedig az a tapasztalatuk, hogy ügyfeleik sok esetben nem megfelelően bánnak a kölcsönzött autókkal.

A cég menedzsere elmondta, hogy egy esetben egy névtelen ügyfél az egyik Porshcével a Nunburgringet látogatta meg, ahol sikerült olyan mértékig leégetnie a gumikat, hogy végül mind a négy abroncsot le kellett cseréltetni.

Persze érdekes kérdés, hogy ha a cég valóban több éves tapasztalattal rendelkezik az ügyfelek autókezelési szokásaira vonatkozóan, miért merül fel bennük egyáltalán egy Porsche flotta vásárlása. Pontosan azoké a modelleké, melyek a gyártó által keltett imázs szerint is száguldásra születtek.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Természetesen hazánkban egy Porschéval sem szabad átlépni az autópályák esetében érvényes 130 km/h-ás sebességi korlátot, Németország esetében azért válik érdekessé ez a kérdés, mert az ország legtöbb autópályája esetében nincs sebességi korlát, az autóvezető szabadon megválaszthatja, hogy milyen sebességet tart optimálisnak.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 17. vasárnap
Hedvig
41. hét
Október 17.
Missziók Világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 16. 19:20